Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 21. november 2001 kl 22.55 Sopranos

Italienske forretninger

Mafiaboss Tony Soprano drar til Napoli for å møte sin italienske motpart. Men i den napolitanske mafiafamilien har det vært et generasjonsskifte.
Mafiaboss Tony Soprano drar til Napoli for å møte sin italienske motpart. Men i den napolitanske mafiafamilien har det vært et generasjonsskifte.
I kveldens episode drar mafiabossen Tony Soprano til Italia for å gjøre forretninger med sin napolitanske motpart - en kvinne som omgir seg med svært lojale mafiasoldater.

Nå når Tony har overtatt onkel Juniors luksusbileksport, krever det at han selv, Paulie og Christopher reiser til Italia for å møte Zi Vittorio (Vittorio Duse) som er mafiasjef i Napoli. Tony oppdager at Don Vittorio nå er blitt en senil, gammel mann som sitter i rullestol, og at det er hans datter Annalisa (Sofia Milos) som driver organisasjonen. For en amerikansk mafiaboss er det vanskelig å gjøre forretninger med en kvinne. Tonys mangel på respekt gjør Annalisa rasende, men hennes skjønnhet og styrke - hun minner ham ikke så lite om dr. Melfi - gjør ham medgjørlig.

Tony blir også svært imponert av Annalisas blodtørstige og lojale mafiasoldater. Han foreslår derfor at hun får kjøpe luksusbiler av ham til en gunstig pris, mot at han til gjengjeld får overta en av hennes beste menn, Furio Giunta (Federico Castelluccio).

Imens holder kona Carmela seg hjemme og filosoferer over meningen med ekteskapet. Og Pussy Bompensiero tyr til drastiske virkemidler for å skjule sin forbindelse med FBI.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk-italiensk mafiamiljø i New Jersey. Serien er blitt omfavnet både av kritikere og publikum i USA og var i 2000 nominert til hele 18 Emmy-priser.

Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini), en gjennomsnittlig, middelaldrende mann som nå er havnet i en midtlivskrise. Han har en lydig og pliktoppfyllende kone, Carmela, en opprørsk 17 år gammel datter, Meadow, og en sønn som går under navnet Anthony jr. Tony forsøker å være en god far og ektemann, samtidig som han leder sitt selskap innen "renovasjonsbransjen"; men problemene tårner seg opp på begge fronter.

Den nære familiekretsen består også av Tonys mor, Livia, som han prøver å få plassert på aldershjem. Til Tonys private sfære hører ellers den ikke helt hemmelige elskerinnen. Men hans nærmeste fortrolige er psykiateren dr. Jennifer Melfi. Til henne betror han alt - unntatt det hun allerede vet; at Tony er mafiaboss.

Tonys foretaksomme onkel, Corrado "Junior" Soprano, og den ambisiøse nevøen Christopher Moltisanti er sentrale personer også i andre runde av serien "Sopranos" som er spilt inn i New Jersey. Blant Tonys viktigste "forretningsforbindelser" er Paulie Walnuts og nattklubbeier Silvio Dante. Blant nykommerne er Tonys søster Janice og Richie Aprile, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile. En av Tonys beste venner og "businesspartner" Big Pussy Bompensiero, som forsvant på mystisk vis, er tilbake igjen.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Sopranos II
Produsert av David Chase
Med James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Nancy Marchand, Aida Turturro, Dominic Chianese, Michael Imperioli, Tony Sirico, Vincent Pastore, Steven van Zandt m.fl.
For ytterligere informasjon:
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53


Bilde
Mafiaboss Tony Soprano drar til Napoli for å møte sin italienske motpart. Men i den napolitanske mafiafamilien har det vært et generasjonsskifte.


LENKER
  • Sopranos