Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. februar 2005 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Sirkus i by’n

Vernon (Geoffrey Hughes, t.v.) slipper en flokk sirkusdyr løs i Aidensfield. (Foto:Yorkshire TV)
Vernon (Geoffrey Hughes, t.v.) slipper en flokk sirkusdyr løs i Aidensfield. (Foto:Yorkshire TV)
En billast med eksotiske sirkusdyr trenger et sted å stoppe, og Vernon gir karavanen tillatelse til å parkere på gården. Bellamy må nøste opp en gebrekkelig sak med stjålne porselensfigurer.

Gina på puben foreslår at Vernon låner sirkusdyrene og tar inngangspenger av landsbybefolkningen for å se dem. Oppfinnsomme Vernon overtaler lord Ashfordly til å holde dyreutstilling på godset, og David og Charlie – sirkussjåføren – frakter dyrene ut dit mens lorden er borte.

Gjennom taket
Herr Osborne anmelder et tyveri av verdifulle porselensfigurer fra sin villa, og Bellamy finner snart ut at en av husets takluker er skrudd opp. På loftet finner han også skrujernet som er brukt. Osborne husker at han lånte et skrujern til en mann fra sirkuset, og etter beskrivelsen å dømme mener Bellamy at mannen ligner på sjåføren Charlie.

Da lord Ashfordly får se hele skokken med sirkusdyr på plenen sin, gir han ordre til Vernon om å fjerne dem, ellers vil de bli skutt.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2002)
Originaltittel: Heartbeat , (sesong 12)
Kveldens episode: Bread and Circuses
Produsert av: Yorkshire Television
Med: Jason Durr, Duncan Bell, David Lonsdale, Peter Benson, William Simons, Tricia Penrose, Derek Fowlds, Geoffrey Hughes
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57