Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 7. mai 2002 kl 19.30 Mat

Fysikk i kjøkkenet

Tomas Tengby og Hans-Uno Bengtsson. (Foto:SVT)
Tomas Tengby og Hans-Uno Bengtsson. (Foto:SVT)
I kveldens utgave av den svenske matserien gir dosent i teoretisk fysikk, Hans-Uno Bengtsson, oss en forklaring på hvorfor enkelte ting ikke fungerer og andre gjør det i matlagningen.

Tomas Tengby besøker Sveriges eneste franske bakeri der det bakes herlige brød på spesialimportert mel. Tina lager sashimi av laks og en potetrett med blomkål og oliven.

Om serien
Programleder Tomas Tengby og kokk Tina Nordström tar oss med rundt i det europeiske kjøkken. De lover nyttige og spennende retter for alle – også nybegynnere. Hovedingrediensene er frukt, grønnsaker, fisk og skalldyr.

Vi blir også med på innkjøp og på spennende matreiser, og det blir reportasjer og historikk. Og ikke minst vil det bli forslag til alternative råvarer som kan lokke seerne ut på kjøkkenet.

Svensk serie om mat fra 2001
Programleder Tomas Tengby
Kokk Tina Nordström
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23047853/90775758

Bilde
Tomas Tengby og Hans-Uno Bengtsson. (Foto:SVT)