Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. oktober 2003 kl 21.30 De besatte

Rammet av kraften

Göran Stein (Kjell Bergquist) blir en av de besatte i kveldens episode. (SVT)
Göran Stein (Kjell Bergquist) blir en av de besatte i kveldens episode. (SVT)
En middelaldrende sliter oppdager at han har fått uante evner. Livet hans har gått helt i stå. Forretningen sliter, og ekteskapet er i ferd med å havarere. Kanskje den nye kraften kan rette opp alt?

Göran Stein blir en av de besatte. Han oppdager plutselig at folk ikke klarer å holde noe skjult for ham. Men hva skal han bruke denne kraften til? Kan han redde ekteskapet eller sin konkursrammede bedrift?

I kveldens episode møter vi også Anna-Lena som bor på den finske landsbygda. En dag begynner hun å skrible uforklarlige tegn i en kladdebok. Tegnene viser seg å være automatskrift styrt av noen som holder oppsyn med henne.

Jocke undersøker videre hva som kan ha hendt med broren Henrik, og oppsøker hans gamle arbeidsplass. Der blir han møtt med taushet, og brorens sjef nekter han å referere noe i avisen om det han har fått greie på.

Og over dem alle foregår kampen mellom det gode og det onde. Hvem vil havne i hvilken leir? Hvordan vil de besatte bruke sine krefter?

Om serien
Historien utspiller seg i Norden i nåtid med tilbakeblikk til 1600-tallets Skottland. En navnløs kraft sveiper plutselig over verden og gir noen utvalgte mennesker overnaturlige krefter. De besatte er alle skadeskutte sjeler, og deres største svakhet blir nå plutselig deres styrke.

Hvordan vil de velge å håndtere kraften? Velger de å gå i det godes tjeneste? Eller det ondes? To vesener i kvinneskikkelser, "Den mørke lederen" og "Den lyse lederen", dukker opp samtidig med kraften. De samler de besatte i hver sin leir for å forberede det endelige slaget mellom det gode og det onde.

I sentrum for fortellingen står Jocke, en ung dagdriver som ikke selv er en av de besatte, men som blir rammet personlig av en katastrofe på grunn av de besatte. Etter dette forsøker han å finne ut hva som skjer. Jocke er vår hovedperson, og det er i takt med hans etterforskning vi følger historien etter hvert som den blir rullet opp.

Svensk/norsk thrillerserie
"De drabbade"
SVT/NRK Drama
Regi: Måns Mårlind
Manus: Hans Rosenfeldt
I rollene: Eric Ericson, Lia Boysen, Eva Röse, Magnus Krepper, Paprika Steen, Lotta Karlge, Kjell Bergqvist, Ralph Carlsson, Sven-Åke Gustavsson.
Pressekontakt, NRK: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Pressekontakt, SVT: Martina Wahlström, 031-83 73 05/070-811 22 81, martina.wahlstrom@svt.no