Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. april 2001 kl 09.25 Drømmen om Narnia

Drømmen om Narnia (t)

NRK1 Skjærtorsdag 12. april kl 09.25
Drømmen om Narnia (6:6)

Underlandet - den eneste verden
Det går mot en spennende slutt i siste del av den britiske serien om fantasilandet Narnia. I Underlandet blir Jill, Eustace og Dysterpytt konfrontert med den fryktede dronningen, den grønne heksa.
Hun forsøker å overbevise prins Rilian om at det ikke finnes noe land som heter Narnia. Det finnes ingen annen verden enn Underlandet. Den andre verdenen med sol, stjerner og måne er bare en drøm...
Jill, Eustace og Dysterpytt må slåss mot dronningens magiske krefter og bryte den trolldom som hviler over Sølvstolen. Det blir en kamp på liv og død...
Om serien
Forfatteren og Oxfordprofessoren Clive S. Lewis åpnet for første gang dørene til den fascinerende Narniaverdenen med boka \"The Lion, The Witch and the Wardrobe\" i 1950. Deretter fulgte \"Prins Caspian\" (1951), \"The Voyage of the Dawn Treader\" (1952) \"The Silver Chair\" (1953), \"The Horse and His Boy\" (1954), \"The Magician\'s Nephew\" (1955) og til slutt \"The Last Battle\" (1956). Med Narnia-seriens svimlende opplagstall ble Lewis etterkrigstidens bestselleforfatter for barn. Hans fargerike, vittige, engasjerende og framfor alt medmenneskelige fortellinger trollbandt leserne.

I serie III, som er basert på den 6. Narniaboken \"Sølvstolen\", er Narnia like magisk og full av overraskelser som tidligere. Det har gått mange år siden Lucy, Edmund, Eustace og kong Caspian var ute på sin farefulle ferd til det ytterste hav. Nå blir Eustace kalt tilbake til Narnia sammen med skolevenninnen Jill. Der sørger den gamle kong Caspian over tapet av sin egen sønn. Han vet ikke om han er i live eller er død. Den store og magiske løven Aslan gir de to skolebarna i oppdrag å finne den bortkomne prins Rilian.

NRK1 torsdag kl 09.25
Tidligere sendt 29.4.97

BBC produksjon
Original tittel: Chronicles of Narnia
Serien er basert på C.S. Lewis\' sjette Narniabok, \"Sølvstolen\".
Regien er ved Alex Kirby.
I hovedrollene som Jill og Eustace møter vi Camilla Power og David Thwaites, og Tom Baker som Dysterpytt.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)