Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. oktober 2005 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Marerittet gjentar seg

Dalziel og Pascoe etterforsker et barnedrap. (Foto: Allan Olley, BBC)
Dalziel og Pascoe etterforsker et barnedrap. (Foto: Allan Olley, BBC)
Politifolks mareritt er forbrytelser mot barn. Når åtte år gamle Lorraine Dacre blir funnet drept ved utsiktspunktet Beulah Heights, står Dalziel og Pascoe overfor en av sine tøffeste saker. For Dalziel er det ikke første gang han etterforsker et mord på barn.

Mordet bringer frem vonde minner, både for lokalmiljøet og for Dalziel. For 15 år siden etterforsket han en lignende sak i den samme landsbyen. Mange mistenkte Benny Lightfoot for å stå bak mordet på Mary Wulfstan, men Dalziel fant aldri fellende bevis. Lightfoot forsvant senere fra landsbyen, og nå er det mange som frykter at han er returnert og har krevd et nytt offer.

Einstøing
Dalziel og Pascoe tviler på at Lightfoot er den skyldige, og de finner flere merkelige sammentreff i lokalmiljøet. Mens etterforskningen pågår, kommer ekteparet Wulfstans adoptivdatter, Elizabeth, til landsbyen. Er det mulig at hennes kjødelige far, einstøingen Jack Algood, er innblandet i de to forbrytelsene?

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1999)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: On Beulah Height
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Ronald Pickup (Walter Wulfstan), Kaye Wragg (Elizabeth Wulfstan), Joanna David (Chloe Wulfstan), Tom Georgeson (Jack Algood).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79,