Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 4. juli 2008 kl 22.15 Seks fot under

Har alle rett til en begravelse?

Ruth Fisher (Frances Conroy) og venninnen Bettina (Kathy Bates) må samarbeide om å hjelpe Ruths søster Sarah til å bli kvitt avhengighet av det smertestillende medikamentet Vicodin.
Ruth Fisher (Frances Conroy) og venninnen Bettina (Kathy Bates) må samarbeide om å hjelpe Ruths søster Sarah til å bli kvitt avhengighet av det smertestillende medikamentet Vicodin.
En tidligere ansatt går berserk og dreper kolleger på sin forrige arbeidsplass. Ofrene skal begraves av Fisher & Diaz, men vil de også arrangere morderens gravferd? Har han rett til samme behandling som dem han berøvet livet? Federico er tvilende.

Når Daniel Showalter returnerer til sin gamle arbeidsplass med en hagle og onde hensikter, får Fisher & Diaz to begravelsesoppdrag: Showalters offer, samt Showalter selv, som tok sitt eget liv. Federico argumenterer for å avslå det andre oppdraget, da han mener Showalters familie kunne gjort mer for å forhindre tragedien og at de er medskyldige. David er uenig.

Avhengig
Ruth, moren til Claire, Nate og David, hjelper søsteren Sarah. Sarah hevder hun har hatt en liten ulykke, og at doktoren har skrevet en resept på det smertedempende middelet Vicotin til henne. Når Ruth ankommer huset til Sarah, er venninnen Bettina til stede. Bettina tar medisinen før Sarah får anledning. Snart går det opp for Ruth at Sarah sliter med avhengighet, og at Sarah har bedt Bettina hjelpe henne å bli kvitt den. Men klarer Ruth å stå imot når søsteren trygler i abstinenssmerter?

Om serien
Seks fot under dreier seg om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant alminnelige mennesker.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen American Beauty. Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Serien er sendt tidligere

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: Six Feet Under
Episodetittel: You never Know
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher).
Presseansvarlig: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53