Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. august 2003 kl 11.00 Familiefilm: Mirakel

En fortryllende dansk filmhit


"Mirakel" er en film det riktig svinger av. Den er fantasifull, morsom og crazy. Ganske enkelt en sjarmbombe for hele familien!
"Mirakel" er faktisk et lite mirakel av en film. Den tok det danske kino-publikummet med storm, og fikk en sekser på terningen av kritikerne. Vi møter Dennis P., en helt alminnelig gutt på 12 år. Eller er han det? Han bor i København sammen med moren sin. Faren er død. Han danset på takmønet en stormfull natt – og falt ned. Moren har ikke helt kommet over det ennå, men Dennis synes det er på tide…

Dennis er forelsket i Karen Elise. Men det er også bestevennen Mick, og Karen Elise liker nok Mick best. Lærerne er en plage, men det aller verste er likevel at han er den eneste i klassen som ikke har fått hår på t…(der nede du vet). Joda Dennis P. har sine problemer, men hvilken 12-åring har vel ikke det?

Men Dennis bestemmer seg en dag for å gjøre noe med problemene. Han går i kirken. Han ber til Gud, og plutselig står en engel foran ham. Engelen kan hjelpe. De gjør en avtale. Hvis Dennis slutter å banne, skal han få sine ønsker oppfylt. Det er en god avtale, synes Dennis, men det er før han begynner å ønske seg ting. Og – klarer han å la være og banne?

Langfilmdebut
Regissøren Natasha Arthy (f. 1969) har studert i Bristol og Roskilde. Hun har produsert og regissert flere barneprogram for DRTV. "Mirakel" er hennes langfilmdebut, og kritikerne omtaler den som "fantastisk underholdende" og "en fortryllende dansk filmhit".

Dansk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "Mirakel"
Regi: Natasha Arthy
I rollene: Stefan Pagels Andersen, Stephania Potalivo, Sidse Babett Knudsen, Sebastian Jessen, Peter Frödin og Thomas Bo Larsen.
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83