Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. oktober 1999 kl 22.30 South Park

South Park (t)


NRK1 osdag 20. oktober kl 22.30
South Park (6:13)

Bestefar ønsker aktiv dødshjelp

Stans bestefar er blitt 102 år, og familien er svært optimistisk på hans vegne. Selv synes han at han har levd mer enn lenge nok, og han ønsker sterkt å forlate både South Park og verden.
Bestefaren henvender seg til Stan, og ber han hjelpe han med å ta selvmord. Stan er ikke sikker på om det er ulovlig eller ikke, men etter at bestefaren forklarer hvor jævlig han egentlig har det, skjønner Stan at aktiv dødshjelp må til.
I kjølvannet av planen om å ta livet av bestefaren utspinner det seg en annen historie i South Park. Foreldrene til åtteåringene demonstrerer mot en TV-serie de mener ikke egner seg for skolebarn. Så mens demonstrasjoner pågår, tar Stan og hans venner med seg bestefaren til skogs for å hjelpe han inn i dødsriket. Der venter en person de nok ikke helt hadde tenkt seg å møte på.

Om serien
South Park er en tilsynelatende stille og fredelig liten by i Rocky Mountains der åtteåringene Stan, Cartman, Kenny og Kyle står sentralt. Rundt dem hersker kaoskreftene, men noen setter de også i gang selv.
På en normal dag i South Park, som nesten aldri forekommer, møter disse fire guttene hverandre på busstoppet for å ta skolebussen til skolen. På skolen underviser Mr. Garrison dem i dagens pensum, med hjelp fra sin hånddukke Mr. Hat. Når guttene trenger hjelp er den afro- amerikanske kokken i skolens kantine til disposisjon.
Og guttene trenger all den hjelpen de kan få. I South Park kolliderer det naturlige og det overnaturlige i et eneste stort kaos. Utenomjordiske vesener turnerer i gatene, og plutselig dukker kjendiser opp ingenstedsfra. Dødelige afrikanske bier fyller luften, rare skapninger bosetter seg i trærne utenfor byen, og på toppen av alt er en aktiv vulkan, et sjømonster og en geningeniør med atskillig mer i sitt laboratorium enn lovlig er, stadig i fokus.
Midt oppe i alt dette må de fire guttene også komme seg gjennom sin egen oppvekst, og takle de vanlige problemene og utfordringene livet har å by på.
For Stan, Kenny, Cartman og Kyle er deres rare, men dog vakre by, normal. Det overnaturlige, det uvanlige, det gale og det usedvanlige er bare tingene det innebærer å vokse opp i South Park.
NRK1 har valgt å sende serien tekstet på norsk, men den er ikke sensurert. South Park går i samme rekkefølge og i samme form som i England og USA.

NRK1 onsdag kl 22.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
Etter selvmordforsøket til Stans bestefar blir de fire vennene gjester i et talkshow på TV. (Foto: Comedy Central)

Produsert av Comedy Central (USA)
Kontaktperson NRK Underholdning: Niels Bierge, tlf 23 04 91 15
Usensurert
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18