Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. juli 2007 kl 22.05 Kalde spor

Feil mann bak lås og slå?

Peter Boyd (Trevor Eve, i front) må kjempe for å renvaske seg i kriminalserien
Peter Boyd (Trevor Eve, i front) må kjempe for å renvaske seg i kriminalserien "Kalde spor". (Foto: BBC Worldwide)
Peter Boyd, spesialenhetens leder i kriminalserien "Kalde spor", bidro for en del år siden til at politimannen Eddie Vine ble dømt for drap på sin partner og kollega Tom Pallisser. Etter en konfrontasjon med den dømte nå flere år senere, går det opp for Boyd at det kan være feil mann som sitter inne for drapet.

Den tidligere politimannen Eddie Vine kaller Peter Boyd til cellen. Boyd tar imot invitasjonen, mest fordi han venter seg en tilståelse fra Vine. Etter møtet er det i stedet Boyd som får slite med samvittighetsnag.

Pint og plaget
Eddie Vine har tilkalt Boyd for å si at han tilgir ham og fortelle at han lider av en dødelig og langt framskreden sykdom.

Pint og plaget ved tanken på at han kan ha fått feil mann dømt, kaster Boyd seg ut i sitt livs kamp for å bevise at han har rett.

Vaktskifte
Etter at patologen Holly Aird valgte å gå over i forskningsarbeid – hun bistår fortsatt enheten fra tid til annen – gjør nå Eve Lockhart jobben som spesialenhetens kriminaltekniker. Og Andrea Stephenson som gjorde et innhopp i gruppen etter det brutale drapet på etterforskeren Mel Silver, er nå erstattet av Stella Goodman.

Mer om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier.

I sommer er førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) og hans team tilbake. I alt seks nye dobbeltepisoder er innkjøpt. Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten Peter Boyd består spesialenheten for tiden av psykologieksperten Grace Foley, teknikeren Felix Gibson (Esther Hall), samt etterforskerne Andrea Stephenson (Georgia Mackenzie) og Spencer Jordan (Wil Johnson). Også patologen Holly Aird bistår fra tid til annen gruppen – hun tok konsekvensen og sluttet som tekniker da etterforskeren Mel Silver ble skutt ned og drept.

Britisk kriminalserie (2005)
Originaltittel: Waking the dead, series 5
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Tara FitzGerald (Eve), Félicité Du Jeu (Stella) og Wil Johnson (Spencer Jordan)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer