Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. desember 2002 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Henleggelser, tv-spill og flybilletter

Forbrukerinspektør Kari Asheim guider deg gjennom kjøp av flybilletter på nettet. (NRK-foto: Ole Kaland)
Forbrukerinspektør Kari Asheim guider deg gjennom kjøp av flybilletter på nettet. (NRK-foto: Ole Kaland)
Forbrukerinspektørene tar snart en velfortjent juleferie, og i siste sending dette året skal de se nærmere på henlagte anmeldelser, tv-spill og hvordan man bestiller flybilletter på internett. Ofte er det på nettet det annonseres med billige billetter, men mange er usikre på hvordan man går fram for å få tak i disse. I kveld gir Kari Asheim gode råd til de som vil benytte seg av dette tilbudet.

Av de 44 000 tyverisakene som ble ferdigbehandlet i Oslo politidistrikt i fjor, ble bare 3 500 oppklart. 92 % av anmeldelsene ble henlagt. Elisabet Grøndahl har møtt en mann som ble svindlet for 110 000 kroner. En av butikkene som ble lurt, hadde foto av tyvene, likevel ble saken henlagt uten at politiet så på bildet.

Sleipe produsenter av tv-spill
Nintendo 64 og Super Mario var en hit da det ble lansert i 1996, og er fremdeles populært. Men etter at Nintendo lanserte GameCube i år, er det nesten umulig å få tak i noe så enkelt som en håndkrontoll 64. Uten håndkontrollen kan du ikke spille, og dermed må du kjøpe nytt. Enda verre blir det når du da oppdager at den nye versjonen fra Nintendo ikke tar de gamle spillene dine. Forsøker produsentene av tv-spill å tvinge folk til å kjøpe nytt?

Egenprodusert magasin fra Faktaavdelingen
Programledere: Elisabet Grøndahl, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Håkon Haugsbø og Kari Asheim
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96