Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 10. november 2003 kl 20.35 Hotellet

Problemer og muligheter

Jimmy (Søren Byder) hjelper Julie (Trine Appel) med forberedelsene til prøvefilming. Han tilbyr seg også å gå på salsa-kurs med henne (Foto: Lars Høgsted/DR/TV2)
Jimmy (Søren Byder) hjelper Julie (Trine Appel) med forberedelsene til prøvefilming. Han tilbyr seg også å gå på salsa-kurs med henne (Foto: Lars Høgsted/DR/TV2)
Servitøren Anette har stadige oppgjør med eksmannen Claus. De krangler mest om sønnen Emil, og etter et særdeles tøft møte holder Anette på å bryte helt sammen. Julie oppsøker sin gamle venn Jimmy i kjøkkenet for å få hjelp og gode råd i forbindelse med prøveopptak på en film, som hun kanskje skal være med i.

Jens Kirk bestemmer seg for å bryte opp, ikke bare fra Hotell Faber, men fra København, og som den gentleman han er inviterer han først Alice på en gedigen avskjedsmiddag.

I resepsjonen skjer det også saker og ting. Louise hjelper en kvinne som har et management-kurs på hotellet, og kvinnen gir Louise et overraskende tilbud.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også norske seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotell Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier, enken Alice, og hennes tre voksne barn: Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er fortellinger om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotell Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Lasse Vestergaard: Bjarne Henriksen
John Christian Lundbye: Baard Owe
Anette Bak: Sarah Boberg
Jimmy Larsen: Søren Byder
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Kirk: Søren Spanning
Claes: Teis Bayer
Said: Samy Andersen

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83