Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. november 2000 kl 20.00 Sofies verden: Hagefesten

Sofies verden: Hagefesten (ttv)


NRK1 torsdag 23. november kl 20.00
Sofies verden (8:8)

Sofie ved reisens slutt

Vi er kommet fram til siste episode i historien om Sofie og hennes filosofiske reise. Major Albert Knag er i ferd med å avslutte romanen han skriver til datteren Hilde, og det betyr at det snart er ute med Sofie og de andre figurene i boken.

Sofie (Silje Storstein) leter desperat etter en utvei for å hindre at historien tar slutt. De må lure majoren (Bjørn Floberg), som nå er på vei hjem fra Midtøsten til Sofies dobbeltgjenger Hilde og hennes vimsete mor (Minken Fosheim) i Kragerø. Samtidig er vi kommet fram til Sofies 15-årsdag og den store hagefesten.

Mer om den spennende slutten skal ikke røpes her, annet enn at Sofie og Hilde treffes til slutt. Men møtet blir ganske annerledes enn Sofie hadde tenkt seg...

Om serien
Spillefilmen og tv-serien etter Jostein Gaarders internasjonale bestselger er tidenes hittil største løft i norsk film. Produksjonen er et samarbeid mellom NRK Drama og Filmkameratene med regi av Erik Gustavson. Filmen er solgt til 219 land, og tv-serien er allerede solgt til selskaper i 50 land.

Her følger vi Sofie (Silje Storstein) på hennes eventyrlige reise i tid og rom for å finne svar på livets gåtefulle spørsmål. Hennes læremester på ferden er den mystiske Alberto Knox (Tomas von Brömssen). Hun får være med på de store historiske begivenhetene gjennom 2400 år og møter de store filosofiske tenkerne, fra antikkens Hellas, middelalderen, renessansen, den russiske revolusjon og fram til moderne tid.

Tv-serien ble innspilt parallelt med spillefilmversjonen og er med sine åtte halvtimelange episoder en mer omfattende versjon av Jostein Gaarders roman. Her blir vi bedre kjent med 14-åringen Sofie og hennes daglige tilværelse med skole og kamerater, samtidig som hennes reise gjennom filosofiens historie går mer i dybden.

Novellekonkurranse
I forbindelse med tv-premieren inviterer NRK Drama i samarbeid med Verdikommisjonen og Aschehoug forlag alle landets tiendeklassinger til å delta i en novellekonkurranse der de skal skrive en fortsettelse på \"Sofies verden\". Innleveringsfristen er 20. desember 2000, og det blir delt ut tre priser på henholdsvis 5000, 3000 og 2000 kroner.

NRK1 torsdag kl 20.00

Dramaserie fritt basert på Jostein Gaarders bok
Produsert av NRK Drama i samarbeid med Filmkameratene AS
Regi: Erik Gustavson
Manus: Petter Skavlan
Produsent: Oddvar Bull Tuhus
Utøvende produsent: Anne Birte Brunvold Tørstad
Foto: Kjell Vasdal
Klipp: Anne Andressen
Musikk: Randall Meyers
I rollene bl.a. Silje Storstein, Tomas von Brömssen, Andrine Sæther, Bjørn Floberg, Edda Trandum Grjotheim, Nils Vogt, Ingar Helge Gimle, Kjersti Holmen og Minken Fosheim
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

\"Sofies verden\" på internett:
http://www.nrk.no/drama/sofie/
http://www.sol.no/sofiesverden/< BR>

Bilder
1. Under hagefesten på 15-årsdagen forsøker Sofie (Silje Storstein) å overtale Alberto (Tomas von Brömssen) til å rømme. (NRK-foto: Olav Dahl)

2. Hilde (Silje Storstein) og hennes mor (Minken Fosheim). (NRK- foto: Olav Dahl)

3. Majoren (Bjørn Floberg) kommer hjem til datteren Hilde (Silje Storstein). (NRK-foto: Olav Dahl)

4. Sofie og Hilde (Silje Storstein) møtes til slutt. (NRK-foto: Olav Dahl)