Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 12. februar 2005 kl 19.15 Skolen

Uløste problemer

Anneli (Agnes Kittelsen), Dag (Trond Brænne) og Cecilia (Gjertrud Jynge) tar mange avgjørelser i kveldens episode. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anneli (Agnes Kittelsen), Dag (Trond Brænne) og Cecilia (Gjertrud Jynge) tar mange avgjørelser i kveldens episode. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Dramaserien "Skolen" går mot slutten, og det er mange brikker som skal falle på plass for de involverte. Både Anneli, Bjarte, Cecilia og rektor har hatt sine problemer underveis, og fortsatt er de ikke helt løst.

Aker skole er den av Oslo-skolene som har gjort størst fremgang i snittkarakterene siste år. Fra bunn i fjor til over midten i år. Men når lærerne sammenligner karakterene de har gitt, skjønner de at det er noe som ikke stemmer. Likevel smiler bare rektor. Han får ros av skoledirektøren, og fratrer deretter sin stilling.

Cecilia har kvaler. Skal hun fortelle rektor at Thea og Bjarte har hatt et forhold? Samtidig som hun sliter med dette dilemmaet, har hun og Gaute bestemt seg for å selge huset.

Bjarte sier opp jobben på Aker. Forholdet til Helle er ødelagt, og han overtar rommet til Anneli ettersom hun har flyttet ut. Han har fått en datter, men vet ikke helt hva fremtiden vil bringe.

For Anneli er det store steg som skal tas. Hun dukker opp på visning hos Cecilia sammen med Lasse og Ingrid, men er likevel usikker på om hun egentlig vil bo med Lasse.

"Skolen" avsluttes onsdag i neste uke med en oppsummering av det som har skjedd gjennom "skoleåret". Episoden sendes sen kveldstid.

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historier, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er på totalt 18 episoder.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marit Jacobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
Vises også i Nett-TV.

LENKER
  • Les mer