Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. mars 2000 kl 20.45 "Treat Me Nice": Da rocken traff typene

\"Treat Me Nice\": Da rocken traff typen


NRK1 mandag 27. mars kl 20.45
\"Treat me nice\" (4:10) Da rocken traff typene

Han møtte Elvis...

I kveld skal vi møte Erik Lorentzen, bladutgiver, rockeentusiast, medeier i Vålerenga Ishockey og mye mer. Han møtte Elvis i 1973, etter å ha ordnet med æresmedlemskap for Elvis i Norges Karateforbund. I programmet får vi se filmklipp med Elvis Presley.

Erik Lorentzen var altfor ung til å snike seg inn på Jordal Amfi på 50-tallet. Han kan for så vidt pensjonere seg allerede nå, knapt fylt femti. Som åtteåring snek han seg nemlig, sammen med eldre kamerater, opp på taket av Jordal Amfi og lå langflat og kikket ned på heltene. Liten gutt den gangen, stor gutt nå. Lorentzen mistet hjertet sitt en gang for alle til rock og amerikanske biler. Kjærligheten til rock overlevde alt. Det gjaldt selv den dårligste musikk.

Han ville gjerne bli rockestjerne selv, men han eide ikke stemme. Siden har han imidlertid eid det meste, blant annet en stor platesamling av 45-skiver med originalcovere. Lorentzen er ihuga filmentusiast og har alt i rockefilmer.

Programmet handler om forholdet mellom generasjonene på 50- og 60-tallet, og om rocken som aldri ble godtatt, verken av foreldre eller samfunn. Intervjuomgivelsene er toppen av bakkekammen ovenfor Jordal Amfi, med utsikt over hele byen.

NRK1 mandag kl 20.45

Billedtekst
Erik Lorentzen viser Bjørg Gaathaug noe av platesamlingen med 45-skiver. Her er det Elvis som pryder coveret, selvsagt. (NRK-foto: Leif Erik Bye)

Programleder Bjørg Gaathaug
Prosjektleder Erik Søby
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83