Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. desember 1999 kl 23.00 På tuppetur i Australia

På tuppetur i Australia (ttv)


NRK2 torsdag 9. desember kl 23.00
På tuppetur i Australia (4:4)

Reisedokumentar fra Australia

I kveld sender NRK2 siste del av reisedokumentaren der vi følger de to \"tuppene\" Maria Furøy (27) og Kathrine Kjeldsø (26) i Australia. Venninnene startet i Hervey Bay og landet i Sydney seks uker senere. Da hadde de tilbakelagt 900 mil i sin landcruiser.
Lang tids planlegging var nødvendig før de to venninnene kunne legge ut på jakt etter ungdomsdrømmen. Kathrine sa opp jobben sin i Norge for å kunne realisere planene. Hun måtte også forlate sin nyervervede samboer i vel to måneder.
Lettere var det for Maria som var stasjonert på Bond University på Gold Coast i Australia. Maria studerer film og TV ved universitetet, og hadde tenkt å lage en reisedokumentar som sitt eget skoleprosjekt. Da NRK viste interesse, utviklet prosjektet seg til å bli en serie på fire deler. Virkelig en utfordring for en fersk filmprodusent.
- Vi hadde snakket om å reise sammen veldig lenge, og da muligheten bød seg, var det ingen vei tilbake. Selv om vi egentlig hadde planlagt å reise jorden rundt, endte vi opp med Australia, og det kan definitivt anbefales, sier Kathrine Kjeldsø.

Bak rattet i 900 mil
Jentene valgte å reise gjennom det store landet i en landcruiser, og ferden gikk fra Hervey Bay på østkysten og nordover langs kysten, før de fortsatte innover i landet og tilbake igjen mot østkysten til Sydney.
- Bil er en veldig fin måte å reise på fordi en ser utrolig mye av både landskap og mennesker. Det er lett å komme i kontakt med folk, men det krever litt tålmodighet. 900 mil er tross alt et godt stykke der mye går gjennom ørken og ubebodde strøk, sier Kathrine.
Med seg på turen hadde jentene fotografen Kristen Jones, men selve programmet er om jentene selv og deres opplevelser av Australias severdigheter og villmark.
I Adelaide er jentene på vinproduksjon med smaking. De besøker Orlando Winery som er kjent for sin hvite og røde Jacob?s Creek, før de avslutter turen i operahuset i Sydney. Og i kveld får vi se hvordan avslutningen gikk for seg.
- Vi hadde en topp tur. Nå er det mulig for det norske folk å se hvordan vi hadde det, sier Kathrine Kjeldsø.

NRK2 torsdag kl 23.00

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Produsent Maria Furøy på båttur.
(Foto: Kristen Jones)

Egenprodusert reisedokumentar fra Australia
Av og med: Kathrine Kjeldsø og Maria Furøy
Produsent: Maria Furøy
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18