Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. juli 2005 kl 19.30 Friidrett: Golden League - Bislett Games

Rekorder på nye Bislett?

Karen Marie Ellefsen  kommenterer Golden League fra nye Bislett Stadion. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Karen Marie Ellefsen kommenterer Golden League fra nye Bislett Stadion. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
29. juli åpner nye Bislett stadion, Norges hovedarena for friidrett. Anledningen er Bislett Games, der verdens beste utøvere konkurrerer. Vil det nye banedekket sørge for rekorder allerede på første dag? NRK sender direkte fra folkefesten.

Gamle Bislett stadion var en av de tradisjonsrike friidrettsarenaene i Europa. Statusen som Golden League-arrangør vitner om det. Nå er det opprinnelige anlegget revet, og på rekordtid er nye Bislett stadion gjort klar. Åpningsstevnet vil gi en pekepinn på om utøverne trives like godt her som på den gamle arenaen, som ga hele 52 offisielle verdensrekorder.

Stjerner i flere varianter
Det blir en stjernespekket åpning av nye Bislett stadion. Kjente norske artister som Lene Marlin, Big Bang, Kaizers Orchestra og Ravi og Dj Løv med The Monroes bidrar i åpningsshowet.

Bislett-general Svein Arne Hansen jobber stadig med den endelige deltakerlisten, men publikum har mye å se frem til. OL-mester på 110 meter hekk, kinesiske Liu Xiang, er allerede bekreftet. Får han revansje over franske Ladji Doucouré, som vant det første Golden League-stevnet i Paris 1. juli?

I spyd setter vi vår lit til Andreas Thorkildsen og Ronny Nilsen, som skal blant annet skal kaste mot den finske favoritten Tero Pitkämäki. Marius Bakken, som har vist gryende form, forsvarer de norske fargene på 5000 meter.

VM-test
Stevnet på Bislett er det siste store før VM begynner i Helsinki 6. august. Utøverne har dermed en gyllen mulighet for å sette seg i respekt og få et psykologisk overtak på sine konkurrenter.

Dessuten kjemper de om jackpot'en på 1 million dollar, som deles mellom utøvere som vinner alle Golden League-konkurransene i sin disiplin. Mennene konkurrerer i syv øvelser (100 m, 800 m,1500 m eller 1 engelsk mil, 3000 m eller 5000 m, 110 m hekk, spyd og høyde) og kvinnene i fem øvelser (100 m, 800 m, 3000 m eller 5000 m, 400 m hekk og tresteg)

Egenprodusert direktesending fra NRK Sport (2005)
Kommentatorer er Karen-Marie Ellefsen, Lars Lystad, Dag Erik Pedersen og Steinar Hoen.
I arenastudio: Kjell Kr. Rike med gjester
Sportssjef: Øyvind Lund 23 04 95 57, oyvind.lund@nrk.no
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)