Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. mars 2007 kl 22.30 Migrapolis: Barnløshet

Fullverdig kvinne uten barn?

Merete Landsend ønsker ikke egne barn, men trives med sine tantebarn (Foto: NRK)
Merete Landsend ønsker ikke egne barn, men trives med sine tantebarn (Foto: NRK)
Merete Landsend er journalist i sin mest rugeferdige alder, men hun vil ikke ha egne barn. Det er ikke karrieren som er til hinder. Hun sier at hun aldri har orket å leve i et parforhold.

- Jeg ser klassisk familieliv med mann og barn som et fengsel, sier hun. Hun har et godt forhold til andres barn, og trives med barna til venninner. Er hun kald, kynisk og egoistisk? Merete synes ikke det.

Givende jobb
Når man ikke har barn, så kan man bruke all sin tid på jobben. Og hvis jobben er i en kunstskole, så har man mange rundt seg. Studentene er blitt Zdenkas barn, og kunstneren viser omsorg for dem. Men hun som er over 60 nå, ser tilbake på livet og forbereder alderdommen uten barn. Det hun ikke liker, er eierforholdet som kommer inn i bildet når det gjelder egne barn. Hun vil helst at mennesker ikke blir eiendom av noen mor, far eller stat.

Enslig adoptivmor
Som enslig kvinne er Berit Lagaard trolig blant de siste som får lov til å adoptere et barn fra Kina. Hun har ikke funnet mannen i sitt liv, men har valgt å adoptere et barn, for et liv uten er helt utenkelig for henne.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere beskontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no