Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. mars 2007 kl 23.20 Lydverket: Bloodlights, El Axel, Susanne Sundfør

Tre vidt forskjellige norske debutanter

Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Susanne Sundfør har nettopp sluppet sitt debutalbum som det har vært knyttet store forventninger til. Lydverket møter henne hjemme i Bergen. I tillegg treffer vi El Axel, tidligere halvpart i rapduoen Equicez, og Arne "Captain Poon" Skagen fra oppløste Gluecifer, som nå har startet bandet Bloodlights.

Det har vært knyttet store forventninger til den Bergen-baserte Haugesund-jenta Susanne Sundfør etter at hun spilte på by:Larm i 2006, og ikke minst etter debutsingelen "Walls" og årets to by:Larm-konserter i Trondheim.

21-åringen slapp nettopp debutalbumet, og ved siden av å være en engasjert og pasjonert sanger og låtskriver, er hun en ivrig og personlig blogger. Lydverket besøker henne i Bergen, og får et nært innblikk i nettopp blogg-tilværelsen og betraktninger omkring en forholdsvis fersk artistkarriere.

El Axel har lagt negativiteten bak seg
Etter mange år som sløv, hasjrøykende sinnatagg i rapduoen Equicez er F’EM One blitt født på ny som El Axel, og aktuell med solodebuten "It Is Wha It Is".

Lydverket besøker ham både i studio og på kontoret, og får vite hvordan hjemlandet Chile har inspirert ham til å bli en nykter og gladere rapper med enorm arbeidskapasitet.

Gitarhelt i startgropa
Etter over 10 år på både den norske og internasjonale rockescenen, ble Gluecifer i 2005 oppløst etter fem album, en uendelig rekke konserter og en stor fanskare. To av medlemmene ønsket å hoppe av rockekarusellen, men for Arne "Captain Poon" Skagen er rocken selve livet. Derfor startet han bandet Blooodlights. Hvordan starter man på bar bakke etter mange år som gitarhelt i suksessbandet Gluecifer uten å bli søvnløs?

Lydverket treffer en åpenhjertig Arne Skagen i Berlin, og får vite hvordan det er å bygge opp en ny karriere, et nytt uttrykk og om rollebyttet fra leadgitarist til frontfigur i Bloodlights.

Programleder er Mona B. Riise.


Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung (2007)
Programleder: Mona B. Riise
Vaktsjef: Vivi Stenberg
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 915 65 900
info@nrk.no