Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 9. januar 2006 kl 20.05 Presidenten

Om å møte veggen

Visepresident Bob Russel (Gary Cole) i
Visepresident Bob Russel (Gary Cole) i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Visepresident Russel og hans konkurrent til presidentkandidaturet, Matthew Santos, gikk en skikkelig mannjevning i en debatt i delstaten Iowa. Nå kaster en tredje kandidat, tidligere visepresident Hoynes, seg også inn i kampen bare fem dager før det avgjørende valgmøtet i New Hampshire.

Visestabssjef Johs er fremste støttespiller i Santos-leiren, men nå virker det som Johs møter veggen. Han strever desperat med å bringe Santos inn i den løpende debatten mellom Russel og Hoynes.

Eks-kjæreste
Et dårlig tegn er det da Santos henter inn Amy Gardner som kampanjemedarbeider. Hun er både slagferdig og pågående, men hun er også eksen til Josh.

Ikke før er hun kommet på banen, så skjærer det seg mellom Josh, Amy og Santos. Og nedtellingen til den endelige avgjørelsen er begynt.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: Freedonia
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Les mer: 
  • Les mer: