Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. april 2001 kl 19.45 Landsbylegane

Landsbylegane (t)


NRK1 mandag 9. april kl 19.45
Landsbylegane

Barn eller ikke barn?

Kollegene David og Erica tørner sammen når et barnløst par oppsøker legesenteret for å få hjelp til å virkeliggjøre drømmen om å bli foreldre. De er villig til å prøve nesten hva som helst, men de to legene er dypt uenige om hvilke metoder som er etisk forsvarlig. I kveldens episode av den britiske dramaserien gjør også Cardales fargerike pensjonist Alice North seg sterkt bemerket.

Krangelen mellom legene David og Erica avdekker også andre konfliktområder - forhold som truer med å ødelegge det gode vennskapet mellom dem.

Folkelig protest
Planene om å bygge et enormt supermarked i Cardale får en stor del av landsbyens befolkning til å gå på barrikadene. Kjøpesenteret er nemlig tenkt plassert midt i et særdeles naturskjønt område. I spissen for den folkelige protesten står den livlige og fargerike pensjonisten Alice North (Margery Mason). Hun var med i det aller første programmet i serien \"Landsbylegane\" og har dukket opp med jevne mellomrom siden.

De som har fulgt med en stund, vet at Alice er en meget bestemt dame. Nå vil hun kjempe med nebb og klør mot byggingen av et kjøpesenter som vil ødelegge en lokal naturperle - selv om det kan bli Davids kamp mot Goliat.

Om serien
I sommer tok vi et foreløpig farvel med den populære britiske dramaserien \"Landsbylegane\".
Nå skal vi tilbake til legepraksisen The Beeches i Cardale hvor de tre legene David Shearer (Adrian Lukis), Andrew Attwood (Gary Mavers) og Erica Matthews (Saskia Wickham) jobber tett sammen. Andrew og Erica klarer ikke lenger og skjule at de er svært tiltrukket av hverandre. Kjærlighetsforholdet mellom de to kollegene får også konsekvenser for jobben de skal gjøre på legesenteret. I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies).

\"Landsbylegane\" gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale.
Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.

NRK1 mandag kl 19.45

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice (serie 6, episode 12)
I rollene: Gary Mavers, Saskia Wickham, Adrian Lukis, Fiona Gillies, Clive Swift
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41, (anne.marie.astad@nrk.no)