Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. april 2006 kl 21.35 Niern: Lys framtid - Bright Future

Urban kjedsomhet

Vennene Mamoru (Tadanobu Asano) og Yuji (Jô Odagiri) har et prosjekt gående med akklimatisering av giftige maneter (Foto: Palm Pictures)
Vennene Mamoru (Tadanobu Asano) og Yuji (Jô Odagiri) har et prosjekt gående med akklimatisering av giftige maneter (Foto: Palm Pictures)
Den anerkjente japanske regissøren Kiyoshi Kurosawa beveger seg med denne filmen vekk fra skrekksjangeren. Her dreier det seg om en mystisk historie om to unge menns fremmedgjøring i det urbane samfunnet de lever i.

Vennene Mamoru og Yuji tjener til livets opphold på en fabrikk i Tokyo. Mamoru, den mest asosiale av de to, er besatt av et privat prosjekt – et prosjekt som går ut på å akklimatisere giftige maneter til ferskvann ved gradvis å skifte vannet i tanken.

En kveld myrder Mamoru sjefens familie uten grunn, havner i fengsel og dømmes til døden. Yuji må fortsette eksperimentet med manetene, og blir også venn med Mamorus fortvilte far. De to knytter et følelsesmessig bånd som hjelper dem begge å komme over problemene etter Mamorus uforståelige handling.

Yujis bånd til manetene er imidlertid sterkere, og problemene tårner seg opp når han ved et uhell slipper de giftige skapningene ut i Tokyos kanaler.


Japansk drama (2003)
Originaltittel: "Akarui Mirai"
Med Jô Odagiri (Yuji), Tadanobu Asano (Mamoru), Tatsuya Fuji b(Shin-ichiro), Takashi Sasano ( Mr. Fujiwara) og Marumi Shiraishi (Mrs. Fujiwara)
Regi: Kiyoshi Kurosawa
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78