Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 22. juli 2010 kl 19.55 En nesten perfekt guide til livet

Lynkurs i dating


En tenåringsgutt og en tenåringsjente som ikke har peil på dating, får et lynkurs om det motsatte kjønn fra to profilerte DJer og skuespiller Georgina Moffat fra serien "Skins". De avslutter kurset med en testdate med hverandre, men får ikke vite at den andre også er fersk i gamet.

I andre program av serien får du i tillegg lære blant annet hvordan man tar på et kondom, og AJ besøker en klinikk for seksuelt overførbare sykdommer for å avdekke noen vanlige fordommer.

Med deg på veien får du også gode råd om hvordan man kan endre sitt daglige forbruk slik at man lever mer miljøvennlig. Studenten Toyosi slipper ut dobbelt så mye Co2 enn det som er gjennomsnittet i sitt daglige forbruk av ting og tang, og får derfor gode tips av miljøforkjemper Penney Poyzer.

Om serien
Det er tøft å være tenåring. Kroppen forandrer seg, hormoner er i sving, det er et konstant eksamensstress og en kamp om lommepenger som ikke strekker til. På toppen av dette ligger et press om å ha de riktige klærne og se bra ut – på tross av at de fleste egentlig bare ønsker å henge ute med venner og slappe av.

Skuespiller, komiker og radioprater Reggie Yates har med seg stuntreporteren AJ Odudu, og sammen tilbyr de en guide til alt det tenåringer vil vite, men ikke vet hvem de skal spørre.

På en informativ og underholdende måte er dette programmet en guide til hvordan unge mennesker skal komme gjennom denne forvirrende tiden på best mulig måte. Hver episode tar fatt i nye temaer, og gjennomgår hvordan man skal gjennomføre, stå over og late som man har stålkontroll på det hele.

Britisk ungdomsserie i seks deler (2009)
Produsert av BBC/Outright distribution
Originaltittel: The almost perfect guide to life
Programledere: Reggie Yates og AJ Odudu
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 91164716
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900