Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. mai 2006 kl 22.30 Siv og Knut - en kjærlighetshistorie

Veien videre

Dokumentarserien om Siv og Knut har fenget og engasjert mange. I kveld møter vi dem igjen for siste gang. (Foto: Anniken Mjaaland)
Dokumentarserien om Siv og Knut har fenget og engasjert mange. I kveld møter vi dem igjen for siste gang. (Foto: Anniken Mjaaland)
Det har gått fremover for Siv og Knut. I kveld møter vi det hardt prøvede ekteparet for siste gang.

- Fra den dagen Knut og jeg bestemte oss for at vi skulle gjøre noe med rusmisbruket, har det gått fremover på en eller annen merkelig måte, sier Siv.

Siv har gått på Subutex én måned da hun må inn til soning. 26 dager skal hun tilbringe bak murene for ubetalte bøter, og hun ser ikke akkurat frem til oppholdet.
I mellomtiden har Knut bestemt seg for å tigge penger til leiligheten han og kona må skaffe seg. Uten fast bopel kan Siv nemlig miste retten til subutex-behandling.

Det er høst når Siv og Knut endelig får napp hos en utleier. For første gang skal de flytte sammen i en leilighet de kan kalle sin egen. Det er gått to år siden Knut og Siv giftet seg og paret ser lyst på fremtiden. Nå vil de ta ett skritt av gangen, se fremover og lære seg å leve sammen som rusfrie.

Om serien
Høsten 2003 fortalte Dagbladet Magasinet historien om kjæresteparet Knut og Siv, begge to narkomane og hjemløse. Deres eneste mål var å skaffe nok penger til heroin og morfin, og paret levde sitt liv på gata i Oslo.

Likevel ønsket Knut og Siv å gifte seg. I en periode på fire måneder tigget Knut 14.000 kroner for å gi Siv drømmebryllupet hennes.

Magasinets reportasje fra bryllupet ble opptakten til en unik dokumentarserie. Regissør Are Faaberg har i etterkant fulgt Siv og Knut i over to år. Det hardt prøvede ekteparet byr på seg selv på godt og vondt, og vi får et innblikk i deres fortvilte hverdag, men også grenseløse kjærlighet overfor hverandre.

Innkjøpt dokumentarserie (2006)
Produsert av Rubicontv
Regi: Are Faaberg
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900, info@nrk.no