Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. juni 2008 kl 18.30 Tett på dyrene

Isbjørnene trives i dyreparken

Tett på dyrene: I verdens største isbjørnanlegg i Ebeltoft er det godt å være for isbjørnene. (Foto: Danmarks Radio)
Tett på dyrene: I verdens største isbjørnanlegg i Ebeltoft er det godt å være for isbjørnene. (Foto: Danmarks Radio)
I den tredje episoden av Tett på dyrene blir vi bedre kjent med isbjørnene. Det store isbjørnanlegget i Ree Park i Ebeltoft er nytt, og bjørnene kommer hit fra Nederland, Belgia og Sverige.

For de svenske bjørnene er det litt av en forandring å komme fra et lite anlegg med bare betong, klipper og vann omgitt av en høy mur til det kjempesvære anlegget på Djursland. Her kan isbjørnene boltre seg på et område like stort som fem fotballbaner, og det er lett å se at de trives.

Menneskene og bjørnene blir kjent
Det er mye man ikke vet om isbjørner, og i dyreparken får man vite mer. I det flotte anlegget har de det som om de var ute i naturen. I vill tilstand lever isbjørnene av selkjøtt, men i Danmark vil de mye heller ha nyfisket havørret. Epler er godteri for isbjørn.

Isbjørntreneren kommer
Ettersom isbjørner ikke er lette å hanskes med, er det tilkalt en isbjørntrener som lærer bjørnene nyttige ting, som å gå på vekten når de skal. Bjørnene ser ut til å ha det fint sammen, og etter hvert vil det vise seg om parringen har gitt resultater.

Om serien
Vi kommer helt inn på livet til de ville dyrene i den nye omgangen av "Tett på dyrene" fra Danmarks Radio, og denne gangen får vi se dyrene både i naturlige omgivelser og i dyrehagen. Dyreparkdirektør Jesper Stagegaard tar oss med både til Nord-Amerikas prærie og Afrikas savanne for å hente hjem ville dyr.

I serien følger vi dyrene fra de blir fanget til de kommer inn i sitt nye, danske hjem. Og her er det spennende å se om de klarer å venne seg til de nye omgivelsene og til hverandre. Formålet med å hente dyrene langveisfra er å få dem til å yngle og tilføre frisk blod til bestanden.

Dansk dokumentarserie
Produksjon: Danmarks Radio (2007)
Originaltittel: Tæt på dyrene
Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 / 99 79 77 43
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no