Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. januar 2005 kl 20.35 Pilot Guides: Shopping i Wien og Berlin

Kultur, folk og shopping verden rundt

Pilot Guides byr i ukene framover på kulturopplevelser, folk og shopping i noen av verdens forlokkende byer. Reisekamerater på ukens utflukt er reporterne Estelle Bingham (Wien) og Lucille Witney (Berlin).

Wien er byen med de stilige forretningene. Og stil av klasse blir det da Estelle toger inn hos gullsmed Kocher. Forretningen bærer navnet til mannen som i 1849 ble utpekt som keiseren av Østerrikes personlige gullsmed. Estelle prøver en diamant-tiara, et halsbånd og en brosje med en nobel forhistorie.

På Dorotheum, byens største auksjonshus, finner hun noen moderne kunstgjenstander. Og hun tråler Wiens store loppemarked (åpent lørdager) på jakt etter noe i jugendstil.

Shopping i Berlin
"Shoppaholikere" i alle land kan trygt forenes i Berlin, byen med hovedutsalget til Adidas og Mercedes og stormagasinet KaDeWe.

Lucille utforsker alt dette og mer til, f.eks. Kurfürstendamm med internasjonale butikk-kjedenavn som Prada, Cartier og Versace. Over i det som en gang var Øst-Berlin besøker hun Mitte og Hackescher Markt med et stort oppbud av design-foretag og modellkonfeksjon.

Mer om serien
Pilot Guides byr på noen av de samme ledsagerne som i tidligere serier fra Pilot Film & TV Productions og som før er koffert bannlyst – men ta med handlebag! Selvsagt blir det mye kultur og interessante folk også.

På handlelisten står Bangkok, Berlin, Dubai, Firenze, Hong Kong, London, Los Angeles, Marrakesh, Mexico City, Miami, Rio, Singapore og Wien. Reisekamerater er Megan McCormick, Estelle Bingham, Lucille Witney og KT Comer.

Britisk dokumentarserie (2002)
Originaltittel: Pilot Guides Bazaar
Produsert av: Pilot Film & TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57