Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. mai 2006 kl 18.00 Willy Nilsen

Willy og pappa

Egil (Ludwig Omre) i full fart mot flyplassen for å stoppe pappaen til Willy. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Egil (Ludwig Omre) i full fart mot flyplassen for å stoppe pappaen til Willy. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Egil og pappaen hans har besøk av en som heter Tom. Han er lege, og nå skal han reise til Kina. Da mammaen til Willy ser datteren med Tom, blir hun rasende og sier at det er strengt forbudt å snakke med fremmede.

Dermed er det på tide å ta i bruk "Godhetens tjeneste" igjen. For hvorfor er mamma så sur?

Egil spionerer på Tom og oppdager at han er pappaen til Willy. Han vet at bestevenninnen har savnet ham veldig, og det hele blir så voldsomt at han ikke aner hvordan han skal få sagt det. Og snart reiser jo Tom til Kina!

Om serien
Gjennom fem episoder følger vi den lille jenta Willy på sju år. Hun er lei av at moren stadig finner nye steder å bo fordi hun lett irriterer seg over mennesker rundt seg. Nå bor de i Dumpa borettslag, og Willy har fått seg en ny venn, Egil.

Willy har funnet ut at menneskene moren blir sint på, egentlig er greie, men fordi de har ett eller annet problem, blir de sure og tverre. Derfor starter hun og Egil "Godhetens tjeneste". Sammen skal de to hjelpe folk slik at de ikke irriterer moren hennes.

Og kanskje finner Willy en dag faren sin også, som hun aldri har sett…?

Stjernelag
NRK og Nordisk Film står bak denne sjarmerende barneserien i fem episoder. Serien har en imponerende rolleliste med kjente navn som Paul Ottar Haga, Eivind Sander, Robert Skjærstad, Ivar Nørve, Solveig Kloppen, Morten Faldaas og Frøydis Armand.

Manusforfatter og skuespiller Linn Skåber dukker også selv opp i en liten rolle. I tillegg til roller både på scenen og i film- og tv-produksjoner, har Skåber skrevet manus til flere tv-serier.

Norsk dramaserie i fem deler (2005)
Produsert for NRK av Nordisk Film
Produsent: Berit Steen
Regi: Cathrine Simonsen
Manus: Linn Skåber og Terje Solli
I rollene: Luna Amarna Draiisma-Wanvik (Willy), Ludwig Omre (Egil), Mariann Saastad Ottesen (Willys mor), Hanne Dieserud (Egils mor), Eivind Sander (Frank), Robert Skjærstad (Egils pappa) og Heidi Goldman (Gerd) m. fl.
Prosjektleder NRK: Torunn Calmeyer Ringen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no