Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. mars 2001 kl 19.55 Fredrikssons fabrikk: Høyt spill

Fredrikssons fabrikk: Høyt spill (ttv)


NRK1 lørdag 31. mars kl 19.55
Fredrikssons fabrikk
Høyt spill

Spillegalskap på fabrikken

De fire jentene på systua er stort sett opptatt av alt annet enn å sy kjoler for herr Fredriksson. I kveldens episode er det hester og travspill det dreier seg om.

Jentene er ettertrykkelig bitt av spillebasillen, og bruker det meste av arbeidstiden på å følge med på oddsen på travbanen.

Også direktør Fredriksson driver et høyt spill i kveldens episode. Han får nemlig besøk av en engelsk kvalitetskontrollør...

I kveldens gjesterolle møter vi den britiske skuespilleren Paul Chapman.

Om serien
Over ti år er gått siden\" Fredrikssons fabrikk\" så dagens lys, men den norsk-svenske situasjonskomedien er fortsatt en storfavoritt blant tv-publikum. Reprisene denne sesongen har blitt fulgt av gjennomsnittlig over en million seere. Også i forrige repriseomgang, i 1997, oppnådde serien en gjennomsnittlig rating på godt over en million.

\"Fredrikssons fabrikk\" er en samproduksjon mellom NRK og Sveriges Television, og bygger på et britisk manus. I alt er det laget 18 episoder samt en egen spillefilm. Tv-serien er spilt inn på Det Åpne Teatret i Oslo med publikum til stede i studio.

Det er avsnittene fra 1992 og 1993 som nå sendes om igjen. I alt står 15 episoder på sendeplanen denne sesongen fram til midten av april.

Handlingen utspiller seg et sted på Oslos østkant, der den svenske direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) forsøker å holde liv i konfeksjonsfabrikken sin ved hjelp av fire oppfinnsomme og uregjerlige sydamer: Pia (Anne Marie Ottersen), Kari (Britt Elisabeth Haagensli), Oddveig (Elsa Lystad) og Margit (Aud Schønemann).

NRK1 lørdag kl 21.50
Sendt i 1992, 1993 og 1997

Situasjonskomedie produsert av NRK og SVT
Manus: Ronald Wolfe og Ronald Chesney
Regi: Bo Hermansson
Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson
I rollene: Magnus Harenstam, Brit-Elisabeth Haagensli, Geir Kvarme, Elsa Lystad, Anne Marie Ottersen og Aud Schønemann
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51, (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) følger nervøst med på inspeksjonen til den engelske kvalitetkontrolløren (Paul Chapman), mens fagforeningsleder Pia (Anne Marie Ottersen) ser ut til å ta det hele med knusende to. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)