Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 14. februar 2008 kl 23.10 Krimvakta

Vanskelig virkelighet

Kriminalvakta i Oslo etterforsker i gjennomsnitt 1,3 dødsfall pr dag. (Foto: Novemberfilm)
Kriminalvakta i Oslo etterforsker i gjennomsnitt 1,3 dødsfall pr dag. (Foto: Novemberfilm)
På Krimvakta i Oslo kan virkeligheten være så brutal at det er viktig å koble helt ut. I kveld tar vaktleder Laila Back med seg kolleger på gårdsbesøk.

- Hvis vi skulle latt alt det vi opplever på Krimvakta gå inn på oss, hadde vi ikke hatt lang fartstid her, sier Laila Back. I sine 35 år som politi har hun sett mye av Oslos skyggeside. Derfor mener også Back det er viktig å ta en pause fra alle inntrykkene i storbyen. Hvert år tar hun med seg et vaktlag til en kollegas gårdsbruk på Mjøsa for "å lufte hodene litt".

Samtidig går livet i Oslo sin vante gang. Kjell Pedersen er på vakt når en ensom mann blir funnet død omgitt av katter i et forfallent hus. I slike og andre tilfeller synes Kjell Pedersen det er godt å få snakket ut med kolleger i etterkant av det de har opplevd.

For politiet er det viktig å lufte saker for hverandre. Dette gjør at de kan få de vanskeligste sakene ut av systemet og kan fortsette å gjøre den jobben de gjør.

Tilbake på jobb må Laila Back etterforske dødsfallet til en kvinne. Hun er funnet i baksetet på en bil på Rådhusplassen. Laila Back og hennes kolleger undres samtidig over byens store kontraster: Bare noen meter unna sitter nemlig folk og nyter øl og utelivets gleder.

Om serien
For første gang har Krimvakta i Oslo sluppet tv-seerne inn i sin hverdag. Resultatet er blitt et unikt innblikk i livet ved landets travleste etterforskningsavdeling. Her samles trådene fra døgnets små og store tragedier i hovedstaden.

Krimvakta holder til i sjette etasje på politihuset på Grønland. De ca 40 sivilkledde etterforskerne jobber kontinuerlig, fordelt på tre skift. I tre måneder fulgte et tv-team politietterforskerne døgnet rundt; på utrykninger, på åsteder, i krevende avhørssituasjoner, men også i sosiale sammenkomster på og utenfor jobben.

Vi blir kjent med tre sentrale politifolk; Laila Back, Kjell Pedersen og Oddleif Sveinungsen. Alle tre erfarne politietterforskere, og med ansvar for hvert sitt vaktlag.

I løpet av perioden tv-teamet følger Back, Pedersen og Sveinungsen etterforsker de 13 branner, 16 voldtekter, 90 dødsfall, flere titalls voldssaker og to drap.

Sendt tidligere.

Norsk innkjøpt dokumentarserie (2005)
Produsert av: Novemberfilm as
Produsent: Kjetil Johnsen, tlf. 22 37 55 55/90 74 35 65
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36


LENKER
  • Les mer