Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. oktober 2004 kl 19.30 Puls

Barn får jetlag

Anbjørg Sætre Håtun er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anbjørg Sætre Håtun er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Dersom du er snill og lar barna dine være oppe lenge i helgene, gjør du dem en bjørnetjeneste. Å forskyve døgnet gir nemlig virkninger som tilsvarer det å forflytte seg over tidssoner. Barna får rett og slett jetlag, og det må de betale prisen for gjennom skoleuken.

Mange lærere klager over ukonsentrerte unger mandag morgen. Det skyldes ofte at barna har fått lov til å være lenge oppe i helgen. Mange foreldre har vanligvis lite tid til overs på hverdagene, og ønsker å ta igjen det tapte når helgen kommer.

Faste vaner er viktig
Men god søvn handler også om regelmessige søvnvaner, noe som er viktige for læreevne og konsentrasjon. Når barn får for lite søvn, går det utover evnen til å takle problemer.

Puls har møtt elever i tredjeklasse ved Gran skole, og lege Harriet Akre ved Søvnklinikken Omnia. Hun vil også svare på spørsmål fra seerne på nettet førstkommende tirsdag.

Jorunn Sundgot-Borgen svarer
Jorunn Sundgot-Borgen er i kveld på plass i studio for å svare på seernes spørsmål om kropp og trening. Etter selve fjernsynsprogrammet fortsetter hun og Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Om Puls
Anbjørg Sætre Håtun er klar med en ny runde med helsemagasinet Puls. I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan seerne i høst få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Sendes også Nett-TV.

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252