Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 20. april 2008 kl 22.35 Lydverket

Madonna i Lydverket

Madonna er klar med sitt 11. soloalbum.  (Foto: Warnder Music)
Madonna er klar med sitt 11. soloalbum. (Foto: Warnder Music)
Madonna er klar med ny plate. Hun forteller om innspillingen i kveldens Lydverket hvor vi også får høre om skjeggvekst i musikkbransjen! I tillegg følger vi Håkan Hellström en dag på jobb.

Det knytter seg alltid spenning til en ny plateutgivelse fra Madonna - artisten som har endret image og musikalsk retning oftere og smartere enn de fleste. Nå er hun snart klar til å slippe "Hard Candy", hennes 11. studioalbum.

Men der Madonna tidligere har valgt å jobbe med relativt ukjente og spennende produsenter, har hun denne gangen gjort et tryggere valg og hanket inn de absolutt aller største stjernene: Justin Timberlake, Timbaland og Pharrell Williams.

I dette intervjuet forteller Madonna med en god dose selvinnsikt hvordan det var å ikke være den eneste superstjernen i studio under innspillingen.

Hårete musikk
Skjeggveksten gror tettere enn noen gang i musikkverdenen. Band of Horses, Iron & Wine, National Bank og Motorpsycho er bare noen eksempel på skjeggete band som er populære nå.

"Indieskjegget" er blitt et like viktig imagesymbol som flanellskjorta var for grunge’n tidlig på nittitallet. Vi prøver å finne ut hvilke mennesker og tanker som skjuler seg bak skjegget, og hva et fullvokst skjegg gjør med hvordan man oppfatter musikken en artist spiller?

Gammel vellyd
Commodore 64 er ekkoet fra 80-tallet. Dette var maskinen alle skulle ha for å spille de tøffeste dataspillene. I dag er Commodoren en datadinosaur, men den har fått en rennesanse blant musikere som leker seg med låtene fra de gamle spillene.

Norske Next Life forteller hva som er så spennende med Commodore64 at til og med artister som 50 Cent og Nelly Furtado har tatt i bruk den gamle vellyden.

Håkan Hellström og fansen
9. april opptrer Håkan Hellström i P3Sessions intime studio på Marienlyst foran 150 fans. Lydverkets programleder Mona B. Riise følger den populære svensken og hans mest ivrige fans denne dagen for å finne ut hvordan det er å komme så nær for en artist og hans fans.

Sendt onsdag på NRK1

Egenprodusert musikkmagasin
Programleder: Mona B. Riise
Kontaktperson, Lydverket: Vaktsjef Vivi Stenberg, 23048421/48170315, Kontaktperson, Programinformasjon: Hilde Ljøen, 23047236/95701147,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900