Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. september 2002 kl 00.10 Ziggy Stardust & Spiders from Mars

Legendarisk konsertfilm i ny versjon

Ziggy Stardust. (Foto: NBD Television Limited)
Ziggy Stardust. (Foto: NBD Television Limited)
I anledning 30-årsjubileet til David Bowie alias Ziggy Stardust, tilbyr NRK1 i kveld den første av to deler av rocke-filmen ”Ziggy Stardust and the Spiders from Mars”. Filmen sendes i ny versjon, og er blitt en klassiker både for Bowiefans og andre musikkinteresserte.

I musikkfilmen får vi se rockelegenden David Bowie som sitt androgyne alter ego, Ziggy Stardust. Filmen er en legendarisk konsertfilm og blir referert til som: ”Dette er filmen om konserten fra albumet som forandret livet ditt! Bowie presenterer en spektakulær forestilling, som tar oss med inn i det 20. århundre. Der får vi et portrett av den paranoide rockeren Ziggy Stardust og hans glitzrock-band The Spiders from Mars”, skrev Rolling Stone den gang for 30 år siden.

Denne konsertfilmen og ikke minst albumet er blitt en klassiker og et ikon for Bowiefans. Det er nok ikke Bowies musikalsk beste album, men definitivt hans viktigste. Og nå 30 år etter er albumet og filmen gitt ut igjen.

I følge det engelske musikkmagasinet Q, lanserte David Bowie denne platen med engelsk turnéstart på en pub utenfor London i februar 1972. Et halvt år senere, var han et ikon i hele Storbritannia og verden forøvrig. Men allerede samme år foretok han rockeselvmord, og etter 1972 var det ikke lenger like lett å se forskjellen på androgyne og hardt sminkede Ziggy og Bowie selv!

Filmen er delt i to her på NRK1. Del to kommer neste fredag 20. september til samme tid.

NRK Underholdning
En NBD Television Limited produksjon
Prosjektleder NRK: Niels Bierge
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10