Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. januar kl 19.55 Mesternes Mester

Alvoret har startet


Deltakerne får nå bryne seg på 3 tøffe øvelser. Såre magemuskler, elektrisk støt og et stygt fall er stikkord for kveldens episode.

I kampen om poengplasseringer er det "styrke" som er ukens tema. Deltakerne har med seg poengene de fikk i forrige uke, og sammen med poengene de får i dagens konkurranser vil det vise hvem som er trygge, og hvem som blir den første til å forlate Mesternes Mester etter den fryktede natt-testen.

I den første øvelsen, kalt "Krampetrekning", skal deltakerne ligge på ryggen og løfte bena klar av bakken. Magemusklene må virkelig jobbe, for faller bena ned, treffer de et metallrør med over 10 000 volt i seg, og da er det game over. Det lønner seg derfor å være skikkelig i støtet og ha full kontroll på magemusklene, og ikke minst holde ut lengst mulig.

Neste øvelse ut er den gamle klassikeren, i Mesternes Mester sammenheng, "den røde ballongen". Konkurransen er like enkel som den er vanskelig. Den som holder heliumsballongen lengst i været på strake armer, vinner konkurransen. Og siden øvelsen er en klassiker, blir det også en kamp om å slå den tidligere rekorden på hele 1 time og 36 minutter, satt av Henrik Bjørnstad i sesong 4.

Siste og avgjørende konkurranse
Kampen om å ta førsteplassen og bli immun for nattest skal bli avgjort i den siste konkurransen som er den tøffe øvelsen "utslagning". Det blir et realt sykkelritt, med fellesstart gjennom en løype som er 700 meter lang. Ved hver målpassering går siste rytter ut. Det lønner seg altså å ha et sterkt hode, sterke ben, og unngå å miste kontroll på sykkelen.

Om serien
11 tidligere mestere har satt seg på flyet fra Oslo til Italia for å være med på årets mest spennende oppgjør. I løpet av 10 programmer skal de kjempe om den ærefulle tittelen Mesternes Mester.

Mesterkampen foregår ved den idylliske Iseosjøen i Nord-Italia. I hvert program skal deltakerne gjennom tre krevende øvelser som vil sette alle deres evner på prøve- det være seg fysisk eller mentalt. Etter de tre konkurransene må den deltakeren som ligger sist sammenlagt, velge ut en av de andre som motstander til "nattesten". Dette er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre.

Programleder er Dag Erik Pedersen.

Norsk underholdningsprogram 2014
Produsert av: Rubicon TV for NRK
Produsent: Marit O. Aspen
Programleder: Dag Erik Pedersen
Medvirkende: Erik Solér, Stine Brun Kjeldaas, Johan Remen Evensen, Gro Espeseth, Roger Ruud, Ingrid Kristiansen, Kim Rygel, Kjersti Grini, Marco Elsafadi, Susann Goksør Bjerkrheim, Knut Holmann
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00


LENKER
  • Mestere 2014