Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. august 2005 kl 20.55 Cityfolk: München

Mennesker i München

Hans Lehrer er muslim og bayersk folkedans-fatast. (Foto: Bayerischer Rundfunk)
Hans Lehrer er muslim og bayersk folkedans-fatast. (Foto: Bayerischer Rundfunk)
Hans Lehrer er ivrig opptatt av bayersk folkedans og har vært praktiserende muslim i førti år. Atten år gamle Gladys Mwero Mwachiti har overvunnet tuberkulose og snudd helt rundt på livet sitt, og pensjonisten Klaus Schiedermeier kan endelig nyte sitt livs store kjærlighet - opera.

I femte avsnitt av Cityfolk skal vi til München, der tre svært forskjellige byboere har funnet i lykken i ulike interesser.

Islam og bayersk folkedans
Hans Lehrer reiste ut i verden for førti år siden, og ble svært opptatt av Islam. Siden har han vært muslim, og er også gift med en muslimsk kvinne. Samtidig brenner han for bayersk folkedans. Hver fredag bytter han lederhosen og lodenhatt med et besøk i moskeen.

På beina etter sykdom
Gladys Mwero Mwachiti har spilt fotball i seks år, og elsker det. Da hun fikk tuberkulose og ble alvorlig syk, bestemte hun seg for å forandre livet sitt. Fra å være lite aktiv på skolen jobber hun nå hardt med leksene, tar seg av den tre år gamle broren på ettermiddagene, synger i et gospelkor og er sammen med kjæresten. Og spiller fotball, selvfølgelig.

Pensjonist med drømmejobb
Klaus Shiedermeider elsker Wagners musikk. Han hadde alltid drømt om å bli dirigent i operaen, men faren hans var ikke begeistret for sønnens yrkesvalg. I stedet ble han blant annet baker, så brannmann og til slutt sikkerhetsrådgiver. For seks år siden pensjonerte han seg, men likevel er han så nære drømmejobben som han aldri har vært før. Fem kvelder i uka jobber han frivillig i Bayerns nasjonalopera, og får dermed sett og hørt flest mulig forestillinger med musikken han elsker.

Om serien
I sommer tar portrettserien Cityfolk oss med til møter med bybeboere med sterke personligheter i Oslo, Dublin, Haag, Barcelona, München, Helsinki, Lisboa og Stockholm. I hvert program møter vi tre ulike mennesker som alle har én ting til felles: Byen de bor i, og en historie å fortelle.

Europeisk samproduksjon (2005)
Portrettserie i åtte deler
Prosjektleder NRK: Kjetil Saugestad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252