Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 21. desember 2004 kl 22.30 Rhapsody in blue

Rapsodi med mesterdirigent

Andrew Litton er sjefdirigent ved Bergen Filharmoniske Orkester. I dette programmet spiller han pianostemmen og forteller mer om George Gershwins berømte stykke "Rhapsody in Blue".

"Rhapsody in Blue" er et musikkstykke som kombinerer elementer fra klassisk musikk med jazz-effekter. Stykket er opprinnelig et bestillingsverk til en konsert med tittelen "An Experiment in Modern Music". Konserten, som foregikk i 1924 i New York, er siden blitt berømt - nettopp på grunn av premieren på "Rhapsody in Blue".

I dette programmet møter vi Andrew Litton, sjefdirigent ved Bergen Filharmoniske Orkester. Vi er med når han dirigerer, spiller pianostemmen og forteller mer om "Rhapsody in Blue" sin spennende historie.

Litton har jobbet ved Bergen Filharmoniske Orkester siden høsten 2003. Han har sin musikkutdannelse fra Juilliard School of Music. Amerikaneren har blant annet arbeidet ved La Scala i Milano, og i 1994 ble han sjef for Dallas Symphony Orchestra. Litton har jobbet med over hundre orkestre, og han har vært med på mer enn seksti plateutgivelser.


Egenprodusert musikkprogram fra NRK Kulturavdelingen (2004)
Prosjektleder: Morten Thomte
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,