Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 2. august 2008 kl 23.50 String Sisters i Drammens Teater

På verdens strenger

I regi av Rikskonsertene la seks kvinnelige felespillere fra fem forskjellige land ut på norgesturné. String Sisters kaller de seg og spiller på verdensmusikkens strenger.

Konsertopptaket er fra Drammens Teater i 2005 og viser noen av verdens ledende kvinnelige felespillere samlet til en forestilling Norge knapt har hørt maken til.

"Det var en ære å bli spurt om å være med på dette stjernelaget. Jeg har dyp respekt for disse damene, både som personer og artister, og det var utrolig sterkt og inspirerende å møtes musikalsk i hverandres tradisjoner og uttrykk."

Gruppen består av Annbjørg Lien (Norge), Catriona Macdonald (Shetland), Liz Knowles (USA), Liz Carroll (USA), Mairéad Ní Mhaonaigh (Irland) og Emma Härdelin (Sverige).
De seks solistene, hver med aktive solokarrierer, kom sammen under navnet String Sisters første gang i 1998 for å spille på roots-festivalen Celtic Connections i Glasgow, Skottland.

De fikk en overveldende mottakelse, og etter dette møtet ville alle fortsette, noe som endte i en oppfølgingskonsert året etter – og en norgesturné i 2005.

Programmet er sendt tidligere.

Norsk musikkprogram (2005)
Produsert av: Grappa Musikkforlag AS
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57