Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. april 2013 kl 20.15 Arkeologene: De som formet landet

Pionerer i stein og bronse


Hvem var disse menneskene som kom til våre kyster etterhvert som isen trakk seg tilbake? Programleder Arne Hjeltnes og arkeolog Frode Iversen lurer på hvordan de hadde det og hvordan de så ut, og sporene leder dem til Stavanger.

De første pionerene som kom til Norge etter istiden, var noen tøffinger, men livet i steinalderen var ikke bare et slit. I kveldens program leter Arne Hjeltnes og Frode Iversen etter spor fra de som formet landet med stein, helleristninger og jern. De tester også bronsealderlurene i en søken etter fortidens musikkopplevelser.

Tidsmessig begynner tar episoden oss med fra steinalder til bronsealder, og geografisk fra København til Finnmark.

Om serien:
"Arkeologene" er en dokumentarserie – ikke for arkeologer, men MED arkeologer. Drømmen om å finne gullskatten er et håp hos mange, og den jakten tar programleder Arne Hjeltnes og arkeolog Frode Iversen seerne med på gjennom åtte episoder.

Jorda og landskapet rundt oss er fullt av spor etter tidligere beboere. For arkeologene er selv gamle søppelfyllinger og kokegroper verdifulle skattekister som gir bilder på livet før oss. I denne serien leter programleder Arne Hjeltnes og arkeolog Frode Iversen etter nye svar på gamle mysterier.

Egenprodusert dokumentarserie i åtte deler
Programleder: Arne Hjeltnes
Prosjektleder: Øystein Økter
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900