Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 18. desember 2000 kl 19.10 Lonely Planet: Argentina

Lonely Planet: Argentina (t)

NRK2 mandag 18. desember kl 19.10
Lonely Planet

Neste stopp: Argentina

Den reisende reporter Justine Shapiro utforsker i kveldens program verdens åttende største land, Argentina. Hun starter i nord ved de enorme vannfallene Iguazu, og drar videre vestover til Jujuy, den delen av landet som først ble kolonisert av spanjolene. Her kjøper hun et armbånd av geitehov og drikker te med lokalbefolkningen.

Fra Salta drar Justine videre med tog. \"Toget til himmelen\" har ikke fått navnet sitt uten grunn. Det fører oss nemlig opp i 4.500 meters høyde. Turen tar tre dager og er en av de mest betagende togturene i Sør-Amerika.

Etter en lang natt på bar med en engelsk bartender og hans syngende kunder, fortsetter Justine sørover til Catamarca. Her tilbringer hun en dag sammen med de berømte gauchos, den argentinske utgaven av cowboyer. Og her møter Justine også sultne alligatorer.

Tango i Buenos Aires
Fra Catamarca går turen videre til Argentinas hovedstad Buenos Aires. Her besøker hun Evita Perons grav og lærer å danse tango natten lang i en by som aldri sover. Det er en lise for sjelen å forlate den pulserende storbyen og finne ro og fred i El Bolson. Her møter hun en amerikaner som har lagt rotteracet bak seg og nå lever fra hånd til munn.

Justine haiker videre til Trelew hvor hun får oppleve verdens største pingvinkoloni og en temapark hvor alt er bygd av resirkulerte materialer.

Justine avslutter sin Argentina-reise med en grottetur i El Calafate helt sør i landet.

Om serien
\"Lonely Planet\" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I \"Lonely Planet\" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. \"Lonely Planet\"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

NRK2 mandag kl 19.10
Tidligere sendt 26.9.99

Originaltittel: Lonely Planet
Produksjon: Pilot Production (1998)
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 98 41 (anne- marie.astad@nrk.no)