Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. april 2000 kl 19.45 3 x Bremnes

3 x Bremnes (ttv)


NRK1 mandag 17. april kl 19.45
3 x Bremnes

En musikalsk søskentrio

Søskentrioen Kari, Lars og Ola Bremnes har hver for seg sterke solokarrierer. Men i 1992 ga de sammen ut albumet \"Ord fra en fjord\" med tekster av faren, Ole H. Bremnes. Sanger som \"Folk i husan\" og \"Grågåsa\" har allerede fått klassikerstatus.

Kari Bremnes er en av landets fremste artister, og har flere Spellemannspriser på hylla. Hun er bymenneske med Oslo som base.Ola er mest kjent som Petter Dass-tolker og trubadur med skjegg og gitar. Han er fortsatt nordboer. Lars bor i Tønsberg. Han er gjenganger på \"Norsktoppen\" med komisk vemodige sanger som \"Fiolinan\" og \"Jon har fått sæ dame\".

Nytt prosjekt sammen
Det er noen år siden 1992. Nå byr anledningen seg til et nytt prosjekt sammen, og søsknene møtes på familiestedet Bremnes i Kvæfjorden, Troms.Seerne får være flue på diverse vegger - fjellvegger inkludert. Inne i Torghattens gigantiske hull skal nemlig akustikken være særdeles bra...

Vennskap og inspirasjon
På hjemstedet Svolvær går de i land. En kjent figur står på kaia og et kaffebord venter. Kari Bremnes vil også demonstrere hvordan man dreper en tørrfisk. Dette er kanskje først og fremst en fortelling om vennskap og inspirasjon. Skjemt og alvor veksler, og i blant dukker de store spørsmål opp: Hvor skal vi? Hvor kommer vi fra? Og hvor ble det av gummistøvlene til Lars? Sangene fra live-konserten i Bergen leveres underveis med solid støtte av musikerne Jørund Bøgeberg (bass), Ole Hamre (perkusjon), Gabriel Fliflet (trekkspill), Bengt-Egil Hanssen (keyboar), Børge Petersen- Øverleir (gitar) og Nils Økland (fiolin).

NRK1 torsdag kl 20.00
Tidligere sendt på NRK1 6.1.00

Bilde
Søskentrioen Bremnes. Fra v. Ola, Kari og Lars (Foto: Marit Hommedal).

Egenprodusert av NRK Hordaland
Ved Trond Lillealtern, NRK Hordaland
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83