Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. juni 2009 kl 00.35 E6 - en reise gjennom nordmenns hverdag

Eidsvoll til Tretten

Programleder Truls Svendsen foran Cadillac Diner på Tretten. (Foto: Monster/NRK)
Programleder Truls Svendsen foran Cadillac Diner på Tretten. (Foto: Monster/NRK)
I kveld går turen fra Eidsvoll til Tretten. Truls blir med en dyrlege på jobb, satser penger på hesten Rubin, spiller med bandet Yoyoyo Acapulco og møter en mann som elsker Amerika - selv om han aldri har vært der.

Første stopp er Eidsvoll, hos dyrlegen Terje Nyen. Her får Truls blant annet være med å trekke tennene på en hest, gi penicillin til en gris og inseminere en ku.

Hest med talent
Flere dyrebesøk blir det på Biri travbane, hvor Truls satser stort på hesten Rubin. Hesten og hans kusk, Cato Antonsen, har nemlig vunnet de siste løpene de har deltatt i. Vil Rubin levere også denne gangen?

Liker ikke E6
I Øyer plukker bandet Yoyoyo Acapulco opp Truls på vei til øving, og sammen opplever de farene ved å kjøre E6. Bandet innrømmer at de ikke er spesielt begeistret for veien. E6 er ulykkebelastet og en skummel åre gjennom Gudbrandsdalen.

Det blir imidlertid god stemning i bilen når Truls får være med på en liten minikonsert…

USA-frelst
På Tretten blir vi bedre kjent med Trond Bjerkestuen, som driver kafeen Cadillac Diner. Trond elsker USA, selv om han aldri har vært der. Han er så glad i den amerikanske kulturen, at han har lagt sjelen sin i å gjøre om en gammel bensinstasjon til en amerikansk "diner".

Om E6
E6 er Norges hovedferdselsåre, strekker seg gjennom hele landet og er 2762 kilometer lang. Programleder Truls Svendsen vil bli bedre kjent med menneskene som bor, jobber og reiser langs veien og bestemmer seg for å kjøre distansen i bobil.

Turen går fra Svinesund til Kirkenes, og på sin vei møter Truls støvsugerselgeren Ted, postdamen Marit, trailersjåføren Rigmor, dyrlegen Terje, sjamanen Ronald og mange flere.

Med seg på den 40 dager lange reisen har Svendsen et tv-team på tre, bestående av Kristoffer Hegreberg, Christian Meinseth og Martin Otterbeck.

Programmet er sendt tidligere.

Underholdende dokumentarserie i åtte deler (2008)
Produsert av Monster
Programleder: Truls Svendsen
Produsent: Ingvild Daae
Regi: Christian Holst Meinseth, Kristoffer Hegreberg
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no