Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 12. januar 2009 kl 23.45 House

Mot pasientens vilje

Doktor House (Hugh Laurie) må i retten etter å ha gått i mot en pasients ønske. (Foto: NBC Universal)
Doktor House (Hugh Laurie) må i retten etter å ha gått i mot en pasients ønske. (Foto: NBC Universal)
Doktor House bryter loven når han velger å behandle en pasient som har skrevet under på at han ikke vil behandles. Legen tror nemlig at pasienten har fått feil diagnose.

Pasienten er den legendariske jazzmusikeren John Henry Giles. Han tror han er i ferd med å dø av amyotrofisk lateralsklerose, en sjelden sykdom med muskelsvinn og lammelse, også kjent som Lou Gehrigs sykdom. For å unngå en langsom død har han skrevet under på at han ikke vil holdes kunstig i live.

Men doktor House tror slett ikke det er Lou Gehrigs sykdom pasienten lider av, og ignorerer pasientens ønske. Dermed har han også brutt loven, og det kan få rettslige følger. Men så begynner Giles å bli bedre, og teamet får en uvanlig utfordring: Hvorfor er han på bedringens vei?

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder.

I "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Amerikansk dramaserie (2005)
Produsert av NBC Universal
Originaltittel på kveldens episode: DNR
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacey Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Hans T. Wiig, 23 04 96 23
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer