Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. juni 2002 kl 22.00 Cityfolk: Klagenfurt

Tre i Klagenfurt

Josef Broman (48), økologi-profet.
Josef Broman (48), økologi-profet.
Klagenfurt er hovedstad i Østerrikes sørligste forbundsstat Kärnten, og denne ukens nedslagssted for sommerens intervjuserie med folk i Europa.

En eks-forsikringsagent hevder å være økologi-profet, en kinesisk jente er lut lei familiens kinarestaurant og kjærlighetslivet til godteri-mannen på bytorget har gått i knas.

Fra Porsche til fortausliv
Josef Broman (48) framstår som økologi-profet – sist han barberte eller klipte seg var for 20 år siden. En gang satt han i bystyret, var en framgangsrik forsikringsagent og kjørte Porsche. I 15 år var han uteligger. I fire lange år fastet han oppe i fjellene og førte samtaler med Gud.

Kjing-kjang-kinamann
Qian Qian Shao (18) er fra Kina og kom til Klagenfurt ni år gammel. Nå er hun oppgitt over kravet fra foreldrene om å bruke all sin fritid på familierestauranten. Hun gjør det bra på gymnaset, til tross for jobben som servitrise og ferdigmat-bud i farens kinarestaurant. Hun vil ut av tredemøllen, vekk fra familiens snevre sirkel og treffe venner som hun aldri har tid til å se.

Gotter og hjertevé
Maximilian Müller (72) er fortsatt aktiv som torghandler av godter, nøtter og lekesaker. Men livet er verken søtt eller en lek lenger. To ganger har han vært gift, men begge ganger forlot kona ham. Nå gir han oss hele historien om sitt uhell i kjærlighetslivet.

Om serien
”Cityfolk” har sitt utgangspunkt i et nederlandsk suksess-konsept som heter Urbania. Det produseres av en flerkulturell programavdeling i den nederlandske allmennkringkasteren NPS, som tidligere år har scoret høyt med dette konseptet. NPS er tildelt Prix Europa 2001 for beste flerkulturelle program.

NRK Østlandssendingen er med sin Migrapolis-redaksjon medlem i sammenslutningen av flerkulturelle redaksjoner i den europeiske kringkastingsunionen EBU. Her har NRK de tre siste årene vært medprodusent i ”Cityfolk”, som nå er på lufta i sin femte sesong. I fjor bidro Norge med et portrettprogram fra Drammen.

I denne runden av ”Cityfolk” besøkes følgende hovedsteder: København, Barcelona (Catalonia), Dublin og Oslo. Vi skal også til et par småbyer: Klagenfurt (Østerrike) og Évora (Portugal), og et par større byer: Rotterdam og Nürnberg.

Utvekslingsprogram
Kontaktperson i Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, tlf. 22 80 82 50
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilder
1 Josef Broman (48), økologi-profet. (Foto: DK4)
2 Qian Qian Shao (18) har levd halve livet i Østerrike. (Foto: DK4)
3 Maximilian Müller (72) selger godter og har hjertevé. (Foto: DK4)