Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 1. mars 2006 kl 20.05 Clara Sheller

Claras vemod

Clara (Mélanie Doutey), hovedperson i en fransk serie om en ukeblad-journalist. (Foto:  France Television Distribution)
Clara (Mélanie Doutey), hovedperson i en fransk serie om en ukeblad-journalist. (Foto: France Television Distribution)
En ung kvinne spør seg hvordan hun skal utstå hverdagen, når hun om morgenen hadde en baby i magen og om kvelden ingen baby har lenger. Den franske serien om ukeblad-journalisten Clara Sheller fortsetter, etter noen ukers opphold pga. sportssendinger.

JP er langt ifra noen støtte for Clara i denne vanskelige tiden. Clara drar derfor av gårde på ferie sammen med Jeanne, sin venninne fra ungdomsårene. De ser fram til litt fest og moro på nattklubbene ved kysten, men det blir litt av et tilbakeslag.

Skyggenes dal
Claras tilstand gjør sitt til at hun skulle ønske at Jeannes mann David ikke var med på turen. Samtidig plager de to jentene ham med å fortelle endeløse historier fra sine tenårsopplevelser sammen.

Inntil det går opp for Clara at venninnen hennes ikke kan få barn – og at de har hvert sitt sorgarbeid å gjøre.

Mer om serien
Den franske dramaserien "Clara Sheller" utforsker nye konstellasjoner i det evige spillet om kjærligheten.

Journalisten Clara og JP lever som et slags "samboere", men har ulik seksuell legning: Hun er hetero og han homo. Det lar seg forene på et vis, for de to er bestevenner. Clara forteller kort om seg selv:

"Jeg er Clara Sheller, har nylig fylt 30 år og arbeider som journalist i Paris for damebladet L’Hebdo. JP og jeg deler samme leilighet, og hva mer er: Vi deler også de samme fornøyelsene og smertene. Men mest deler vi ønsket om å finne en virkelig sjelevenn. Som to linedansere, høyt der oppe på den stramme bardun, sjonglerer vi med romantikken i våre liv. Jeg forelsker meg. JP også. Noen ganger gjør vi det samtidig. Og noen ganger – i den samme personen. I vårt kjærlighetsliv blir vi også emosjonelt splittet, som gjør at vi havner i de mest innviklede situasjoner. Men trass i alt – JP og jeg drives av et eviggyldig ønske om å finne vårt livs kjærlighet!"

Fransk dramaserie på seks episoder (2005)
Originaltittel: Clara Sheller
Episodetittel: Oublier Paris
Produsent: France Television Distribution
I rollene: Mélanie Doutey, Frédéric Diefenthal, Thierry Neuvic, Christophe Malavoy
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer: