Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. september 2011 kl 23.45 Jimmys matfabrikk

Ekstrem holdbarhet


I dag forventer folk at alle varer skal være tilgjengelige 365 dager i året. Jimmy ser nærmere på hvordan maten konserveres slik at kundene får tak i dem uansett sesong.

Maten kan både lagres på spesielt vis og tilsettes visse stoffer for å øke holdbarheten. I kveldens program gir Jimmy oss svar på hvorfor erter må fryses kun timer etter at de er plukket, og han lager sitt eget ertefryseri på låven.

Vi får også se hvordan det er mulig å tørke jordbær slik at de egner seg i frokostblandinger med lang holdbarhetstid. Jimmy ser også nærmere på ferdigretter, og oppdager at den lange holdbarheten i større grad skyldes smart varmebehandling heller enn konserveringsmidler.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk faktaserie fra 2009
Produsert av: BBC Science
Originaltittel: Jimmy’s food factory
Programleder: Jimmy Doherty
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92403873 / 23 04 45 76
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, 815 65 900