Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. mars 1999 kl 20.05 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 18. mars kl 20.05
Matador (11:32)

Bryllup for Agnes og Røde
Det er duket for bryllup i kveldens episode av \"Matador\". Det er tjenestepiken Agnes og jernbanearbeideren Lauritz \"Røde\" som skal gifte seg. Men livet som nygift blir ikke helt som Agnes hadde forestilt seg.
Sosialisten Lauritz er som vanlig så opptatt av politikk at han knapt husker vielsen. Etterpå flytter paret inn i eget hjem, men også her forstyrres freden på grunn av Rødes politiske aktiviteter.
Vi er kommet fram til året 1935, og nazistene gjør sin første gjesteopptreden i den lille provinsbyen Korsebæk. Det blir ikke den siste...

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring. Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsebæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsebæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsebæk.
NRK1 torsdag kl 20.05

Bilde (elektronisk via Scanpix/internett/Data- tv)
Agnes (Kirsten Olesen) og Lauritz \"Røde\" (Kurt Ravn) gifter seg.

Dansk tv- serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51