Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. mai 2004 kl 19.55 Forandring fryder - i hagen

Vis meg din hage…

Hilde Hummelvoll leder programserien
Hilde Hummelvoll leder programserien "Forandring fryder i hagen". I kveld er hun i en rekkehushage på Lørenskog (Foto: RubiconTV)
De neste ukene blir det gjensyn med Hilde Hummelvolls serie "Forandring fryder - i hagen". I det første programmet skal vi til Lørenskog

Hilde Hummelvoll besøker én familie i hvert program, og en person i husholdet lures unna for to dager. "Forandring fryder"-teamet rykker inn i hagen, og de har nøyaktig to dager på seg til å gjøre store forandringer – og forbedringer.

Teamet består av resten av familien som kan involvere hele vennekretsen om nødvendig. Også fagfolkene er på plass.

Yvonne Dengin er hagedesigner, og hun har allerede sneket seg inn i hagen og tatt en titt når hovedpersonen ikke har vært hjemme. Hun har tegnet en plan for de utbedringer som skal gjøres.

Sigmund Lunde er anleggsgartner, og en ringrev i faget sitt. Han stiller med stor kompetanse og små anleggsmaskiner.

Kort tid
Personen som er lurt vekk, kan bli "invitert" på hyttetur med venner eller bli pålagt en "viktig" forretningsreise av sjefen eller lignende.

Tidsaspektet er kritisk for hagearbeiderne. De har dårlig tid, og det er alltid tilløp til panikk to timer før den intetanende er ventet hjem. Hele teamet gjemmer seg, og den lykkelige hageeier får regelrett hakeslepp når han eller hun ser utover sin nye, vakre hage. Så spretter både champagnekorker og deltakere fram.

Lørenskog
I kveld skal vi til en rekkehushage på Lørenskog. Her er det far og svigersønn som lurer datter og ektefelle. En kjedelig firkant av en hage blir til en romantisk grønn lunge, til og med med et nytt lysthus.

Britisk suksess
Programserien er basert på BBCs "Ground Force", et underholdningsprogram om hage, som har vært en knallsuksess i England i en årrekke. Samtidig som fagteamet både gir inspirasjon og nyttige tips om hvordan du kan forbedre hagen din, har programmet et stort overraskelsesmoment som er morsomt på tv.


Underholdningsprogram produsert av Rubicon TV og NRK
Programleder Hilde Hummelvoll
Kontaktperson Guri Heftye (guri.heftye@rubicontv.no)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83