Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. juni 2005 kl 22.05 Kalde spor

Fram fra glemselen


Den kritikerroste BBC-serien Kalde spor (Waking the Dead) er tilbake med seks nye dobbeltepisoder i sommer. Serien er blant Storbritannias mest populære, og NRK viste de tre første sesongene i fjor.

Den årvåkne førstebetjenten Peter Boyd (Trevor Eve) er her med sitt team og gjenopptar flere uløste kriminalsaker der det dukker opp nye opplysninger.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har revolusjonert etterforskningen, slik at etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i flere tiår.

Foruten Boyd består spesialenheten av psykologieksperten Grace Foley, teknikeren Frankie Wharton samt etterforskerne Mel Silver og Spencer Jordan.

n spiker i skallen
Første sak ut har forbindelseslinjer som synes å gå helt tilbake til krigen. I 1948 skjedde et makabert mord som fortsatt er uoppklart. Offeret, den tidligere soldaten George Western, ble funnet med skallen spikret fast i gulvet.

Adam Western, barnebarn av det første offeret, forsøker å få gjenopptatt saken med drapet på sin bestefar. Overfor pressen hevder han at statlige agenter sto bak drapet, fordi bestefaren var blitt samvittighetsnekter og hadde forlatt det militære. Saken havner hos Peter Boyd og hans team.

Mer spiker
Grace klarer å finne fram til en makaber sak fra en arbeiderforening på Londons østkant. I 1963 ble Norman Taylor funnet med en nitoms spiker i hodet. Skallen var spikret fast til gulvet i møtelokalene.

Så skjer det at den antatte "spikermorderen" hører fra seg på nytt. Et sted i nærheten av Cambridge blir det avdekket at en gammel enslig mann, har fått samme behandling som sine to forgjengere. Da etterforskningsgruppen kommer på sporet av en mann som var i samme kompani under krigen som de to første ofrene, blir også denne funnet med en spiker gjennom hodet…

Britisk kriminalserie (2004)
Originaltittel: Waking the Dead (serie 4)
Originaltittel, episode: In Sght of the Lrd Part 1 and 2
Produksjon: BBC
I hovedrollene: Trevor Eve, Sue Johnston, Holly Aird, Claire Goose og Wil Johnson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Hjemmeside