Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. november 2006 kl 20.05 Presidenten

Alarmen går

Bartlet (Martin Sheen) vil gjerne hjelpe presidentkandidat Santos, men er selv i en presset situasjon. (Foto: Warner Bros.)
Bartlet (Martin Sheen) vil gjerne hjelpe presidentkandidat Santos, men er selv i en presset situasjon. (Foto: Warner Bros.)
Atom-alarmen går i California, i Kasakhstan fortsetter urolighetene og Det hvite hus følger nøye med på hva Russland og Kina foretar seg.

Alt dette skjer mens Bartlet og hans stab har mer enn nok med å konsentrere seg om valgkampen og hjelpe presidentkandidat Santos i innspurten.

C.J. og Kate følger med på situasjonen i Kasakhstan, der folk nå går ute i gatene og demonstrerer fordi de nettopp er blitt snytt for en folkeavstemning.

Reserven svikter
Samtidig går atom-alarmen i California: Det er rene unntakstilstanden i og omkring et atomkraftverk i San Andreo, der pumpesystemet for avkjølingsvannet til reaktorene har kollapset.

Først fungerte reservesystemet tilfredsstillende, men nå er reaktoren gått tett og får ikke lenger tilført avkjølingsvann.

I tillegg til dette får president Bartlet det delikate problemet med uoverensstemmelsen mellom Russland og Kina i fanget. Tvisten står om oljeområdene på grensen mellom Kasakhstan og Kina, og en væpnet konflikt mellom to av verdens atommakter er det siste Bartlet trenger akkurat nå.

Om serien
"Presidenten" med Martin Sheen i tittelrollen går inn i sin syvende og siste sesong. Demokraten Josiah Bartlets andre presidentperiode er i ferd med å ebbe ut, og vi ramler rett inn i kappløpet mot Det hvite hus. Kampen står mellom presidentkandidatene Matthew Santos (Jimmy Smits) fra demokratene og Arnold Vinick (Alan Alda) fra republikanerne. Under valgkampen havner Bartlets regjering og partiets kandidat i et skikkelig uføre.

Amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 7)
Kveldens episode: "Duck & Cover"
Produksjon: Warner Bros.
Med blant andre Martin Sheen (Josiah Bartlet), Jimmy Smits (Matt Santos), John Spencer (Leo McGarry), Alan Alda (Arnold Vinick), Allison Janney (C.J. Cregg) og Janel Molaney (Donna Moss)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no
LENKER
  • Hjemmeside