Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 4. februar 2001 kl 21.00 Niern: Supercop

Supercop (t)

NRK2 søndag 23. juli kl 21.00
Supercop

Farlig oppdrag

Hongkong-politiet trenger den aller beste politimannen til et hemmelig og farlig oppdrag. Detektiven Kevin Chan, alias Jackie Chan, er rette mann for jobben.

Selv de som kan styre sin begeistring for denne typen actionfilmer bør merke seg navnet Jackie Chan. Han er ganske enkelt den hardest arbeidende filmstjernen i verden. Han deltar jevnlig med dødsforakt i stuntoppvisninger som ville fått amerikanske actionhelter til å skjelve av skrekk. Når man så kombinerer denne fryktløsheten med en nesten fjollete, selvutslettende humor blir Chan en av sjangerens mest underholdende og engasjerende personligheter.

Hemmelig agent
I \"Supercop\", som er den tredje filmen i Police Story-serien, spiller Jackie Chan en Hongkong-detektiv, Kevin Chan, som jobber som hemmelig agent for kinesisk politi for å fakke en malaysisk narkotikabaron.

Chan blir sendt til fastlands-Kina for å bryte opp en narkotikasmuglerring. Etter å ha fått broren til narkotikabossen ut av fengsel, blir Chan og en annen agent - en vakker kinesisk politikvinne - tatt med til Hongkong for å arbeide for smuglerbanden. Kona til narkotikabossen er arrestert i Malaysia for narkotikahandel og har fått en dødsdom. Men hun er den eneste som kjenner kontonummeret til den sveitsiske banken der millioner av dollar fra narkotikahandelen er plassert. De to hemmelige agentene, som gir seg ut for å være bror og søster, er tiltenkt jobben med å få satt henne fri.

Tilfeldigheter gjør at Chans identitet blir avslørt. Mens han og hans kinesiske kollega Yang (Michelle Khan) er i Malaysia, støter Chan tilfeldigvis på kjæresten May (Maggie Cheung) som er kommet hit på ferie. Forbryterbanden kidnapper May, og Chan tvinges til å spille på lag med dem.

NRK2 søndag kl 21.00
Tidligere sendt 23.7.00

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Kina/Hongkong (1992)
Regi: Stanley Tong
I rollene: Jackie Chan, Michelle Khan, Maggie Cheung og Ken Tsang
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)


Bilde
Jackie Chan spiller en Hongkong- detektiv med oppdrag fra kinesisk politi i kveldens film \"Supercop\".