Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. juni 2002 kl 19.30 Ut i naturen: Sju dager - på maur og gras

I villmarken uten medbrakt mat

Gisle Grimeland og Thor Henning Lerstad skal leve av det de finner i naturen en hel uke (Foto: NRK)
Gisle Grimeland og Thor Henning Lerstad skal leve av det de finner i naturen en hel uke (Foto: NRK)
Med indisk silkepyjamas og fillete genser drar Gisle og Thor Henning ut i naturen uten å ha med seg en eneste matbit, ikke en gang en sjokolade. De skal prøve å overleve på det de finner – i sju dager. De har bare med seg fem ting for å skaffe mat: en sigd, en kniv, fiskesnøre, kjeler og fyrstikker.

NRK-fotograf Ulf Erik Hansen fra Lillehammer er med, men han får spise så mye hermetikk og godteri han vil. Han skal nemlig sørge for at seerne får de beste bildene av Gisles og Thor Hennings eventyrlige jakt på noe som kan fordøyes. Hva skal de leve av? Og holder de ut?

NRK-journalist Thor Henning Lerstad, også fra Lillehammer, stoler på Gisle Grimeland fra Notodden. Han kjenner naturen. Han er pensjonert førsteamanuensis i naturfag med biologi og miljølære som hovedområde. Men han er ikke kokk. Og han er ikke overlevelsesekspert. Han har aldri før latt seg utfordre til noe lignende.

Gisle og Thor Henning havner på øya Ildverket i Tjømeskjærgården, uten båt. De vet ikke hva de finner av mat. Og de vet ikke om de greier å holde ut en uke. De tar utfordringen for å lære.

Egenprodusert naturprogram
Redaksjonssjef Ut i naturen: Harald Reitan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Gisle Grimeland og Thor Henning Lerstad skal leve av det de finner i naturen en hel uke (Foto: NRK)
2 Gisle og Thor Henning har fått seg et lekkert måltid…(Foto: NRK)
3 Kan en ha det bedre? Her har Gisle og Thor Henning blomster på bordet, vann i koppen og noe spiselig har de vel funnet? (Foto: NRK)